Rok Naglič s Cipra s končnim 24. mestom

0
1158
Foto: Armin Kuestenbrueck

Gorski kolesar kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič je močno mednarodno etapno dirko na Cipru Sunshine Cup končal na 24. mestu.

Naglič je štiridnevno dirko začel s 15. mestom na short tracku, drugi dan je na 52 -kilometrski etapi osvojil 25. mesto, v tretji etapi je bil po 61 kilometrih 29. V zadnji etapi je v olimpijskem krosu končal na 20. mestu.

Skupno zmago je osvojil Čeh Jan Škarnitzl. Nagličev zaostanek je po štirih etapah znašal 20 minut in tri sekunde, veseli pa dejstvo, da se je povsem enakovredno boril z nekaterimi zelo znanimi in uspešnimi gorskimi kolesarji, kot so Čeha Jaroslav Kulhavy, Ondrej Cink, Švicarja Matthias Stirnemann in mnogi drugi.

Foto: Jan Geys

»V prvi etapi je bilo počutje res dobro. Napadel sem ’na polno’, ker je zadostovalo za uvrstitev med najboljših 15. V drugi etapi sem imel nekaj težav zaradi želodčnih težav po prvi etapi. Tretja etapa je bila spet hitra. Kar dolgo sem se držal v vodilni skupini, vendar so bili na koncu fantje premočni in sem moral nadaljevati v svojem ritmu. V četrti etapi sem šel od starta res ’na polno’, kot se spodobi, potem nekje na začetku tretjega kroga sem imel nekaj težav, vendar sem se skoncentriral in oddirkal do konca, kar je zadostovalo za uvrstitev med 20. Na koncu je vse skupaj zadostovalo za 24. mesto. Z dirko sem zadovoljen, saj je prva v sezoni, konkurenca je bila letos res dobra. Kdor spremlja gorsko kolesarstvo se zaveda, kako močna je bila dirka,« po koncu povedal Naglič.

PR Calcit Bike Team

 

Oglasno sporočilo