Kronika Policijske postaje Kamnik za obdobje od 25. 2. do 2. 3. 2019

0
1326

25.02.2019
NAJDENA REGISTRSKA TABLICA
Policista sta v Komendi našla registrsko tablico, katera je bila postavljena pri glavnem vhodu v dvorano v Komendi. Preko evidenc ugotovljena lastnica registrske tablice, katera ji je bila vrnjena.

ZASEG MOTORJA
Policista sta imela v Kamniku v postopku voznika neregistriranega mopeda, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja zato mu je bil moped na podlagi 23.čl. ZPrCP proti Potrdilu zasežen in odpeljan v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

26.02.2019
PROMETNA NESREČA
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil samo udeležbo na RC Moste-Vodice.
Ugotovljeno je bilo, da se je peljal iz smeri Vodic proti Mostam, ko je povozil obcestni količek in si pri tem poškodoval vozilo, kjer je nastala manjša materialna škoda. Ker je občan izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano obvestilo o odstopu od prometne nesreče.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Policista sta imela na območju Komende v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.67 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

27.02.2019
POŠKODOVAN DROG JAVNE RAZSVETLJAVE V ŽEJAH
Policista sta bila obveščena o poškodovanem drogu javne razsvetljave ob regionalni cesti Vodice-Moste. Na kraju ugotovljeno, da je pri odcepu za Agro trgovino v Žejah, neznani voznik z neznanim vozilom poškodoval drog javne razsvetljave tako, da je bil le ta nagnjen na cesto. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

TATVINA V TRGOVINI LIDL
Policista sta bila obveščena o tatvini v trgovini Lidl, kjer sta dva neznanca izvršila tatvino čokolad in rib. Storilca sta se odpeljala z vozilom znamke volkswagen Golf, srebrne barve, brez nameščenih tablic v smeri Duplice. Policista sta pred prihodom na kraj pregledala okolico Duplice z namenom morebitne izsleditve vozila in storilcev, vendar vozilo ni bilo izsledeno. Po izvedeni inventuri sledi pisna prijava za obravnavo kaznivega dejanja.

28.02.2019
SPUŠČEN PES V KOŠIŠAH
Policisti so v Košišah obravnavali intervencijo na javnem kraju. Občanka se je sprehajala po naselju, ko je do nje pritekel pes mešanec, ki ga je lastnica izpustila iz pesjaka ter brez nadzora stekel proti prijaviteljici, ki je bila na sprehodu in jo zagrabil za hlačnico, vendar je ni telesno poškodoval. Po zbranih obvestilih bo lastnici psa izdan plačilni nalog za kršitev zakona o zaščiti živali.

TATVINA IZ ODKLENJENEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh denarnic z vsebino in sicer je neznani storilec iz odklenjenega tovornega vozila odtujil dve denarnici v kateri je imel oškodovanec dokumente, plačilne kartice in 850 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

01.03.2019
TATVINA TELEFONA V LJUBLJANI
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in naznanila tatvino mobilnega telefona. Ugotovljeno, da je neznani storilec na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani, odtujil mobilni telefon znamke Samsung Galaxy S9. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

KURILA TRAVO KLJUB PREPOVEDI KURJENJA
Policista sta odšla v naselje Lukovica na območje policijske postaje Domžale, od koder smo bili obveščeni o kurjenju trave na polju. Ogenj so pogasili gasilci PGD Lukovica. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po Uredbi o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

02.03.2019
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli na Križu v postopku osebo, kateri so na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli PVC samozapiralno vrečko z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

02.03.2019
ZASEG MLINČKA Z NN SNOVJO
Policisti so imeli v Komendi v postopku osebo, kateri so na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli PVC mlinček z neznano posušeno rjavo-zeleno snovjo rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo