Alenka Žumbar Klopčič: Človek se slabo počuti, če ne pomaga

0
1894

Karavana dogodkov 13. akcije NIVEA Podarite nam modro srce se je tokrat ustavila na Osnovni šoli Janka Kersnika na Brdu pri Lukovici, kjer je tamkajšnje šolarje obiskala nominiranka za Slovenko leta Alenka Žumbar Klopčič. Ustanoviteljica Srečne hiše za otroke in avtorica številnih otroških eko knjig jim je povedala, da lahko prav vsak po svoji moči prispeva k boljšemu jutri.

Otrokom želi pokazati, da je nekomu mar

Alenka ima za seboj težko mladost, zato zna toliko bolj prisluhniti tistim, ki potrebujejo pomoč. Še posebej ima posluh za otroke v stiski, želi jim pokazati, da je nekomu mar. “V Srečni hiši izvajamo aktivnosti za otroke iz rejniških in socialno ogroženih družin. Pomagamo jim s svojim časom, finančno in z nakupom tistega, kar potrebujejo,” je povedala Alenka Žumbar Klopčič, ki je Srečno hišo ustanovila po selitvi v Lukovico. “Gre za otroke staršev, ki ne morejo skrbeti za svoje otroke, tako ti otroci pristanejo v rejništvu. In ker jih je na našem območju veliko, smo se odločili, da bomo v okviru Srečne hiše tem otrokom pomagali,” je otrokom prijazno razložila Alenka Žumbar Klopčič.

Trem bratcem so kupili moped, da so se lahko vozili v srednjo šolo

Alenka je otrokom razložila tudi, kakšno pomoč vse potrebujejo otroci iz rejniških družin in socialno ogroženih družin: “Začeli smo z učno pomočjo, z darili, ki so jih potrebovali, takšnimi, kot so na primer šolske potrebščine. Trem bratcem, ki živijo na območju, kjer ni javnega prevoza, smo celo kupili moped, da so se lahko, ko so bili večji, vozili v srednjo šolo.” Povedala jim je še, da v Srečni hiši prirejajo rojstnodnevne zabave in tudi tako zbirajo sredstva za otroke in celo živali v stiski. Omogočajo pa tudi druženje staršev iz rejniških družin, da si izmenjajo svoje izkušnje. “Vedno sem želela pomagati tistim, ki so imeli manj kot jaz, s Srečno hišo pa sem želela še dodatno pomagati v svojem okolju. Človek se slabo počuti, če ne pomaga,” je otroke k dobrim delom spodbudila Alenka Žumbar Klopčič in jim svetovala, naj bodo vedno pozorni na to, če kdo potrebuje njihovo pomoč.

Otroci v Lukovici so pokazali modro srce

Otroci Osnovne šole Janka Kersnika na Brdu pri Lukovici so, tako kot otroci številnih drugih osnovnih šol in vrtcev po Sloveniji, sodelovali v 13. akciji NIVEA Podarite nam modro srce in izdelali modra srca, na njih napisali ali narisali svoja dobra dela, srca pa povezali med seboj, kot nas povezujejo dobra dela. Tudi sami so že večkrat sodelovali v zbiralnih akcijah za Srečno hišo, tako jim je dobrodelnost že bila približana. Naučiti se pomagati drugim je vsekakor pomemben del izobrazbe in prispeva pomemben delček k boljšemu jutri.

Zakaj se je Alenka Žumbar Klopčič pridružila akciji NIVEA Podarite nam modro srce?
“Ker menim, da je še vedno premalo ljudi, ki bi znali pokazati, da jim je mar. Morda pa lahko to skupaj še malo popravimo,” je v pogovoru za spletno stran www.nivea.si povedala Alenka Žumbar Klopčič.

O 13. akciji NIVEA Podarite nam modro srce

Letos je akcija NIVEA Podarite nam modro srce, ki traja od 11. februarja do 11. marca, v znamenju dobrih del. Akciji se je pridružilo pet srčnih ambasadorjev, znanih po nesebični pomoči drugim. Ob Alenki Žumbar Klopčič še prostovoljec Rok Križan, ustanoviteljica Anine zvezdice Ana Žontar Kristanc, gorska reševalka Mojca Odar in reševalec Robert Sabol.

Postanite ambasadorji modrih src tudi vi

Od 11. februarja do 11. marca sodelujte v nagradnih igrah akcije NIVEA Podarite nam modro srce. Osvojite lahko enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja. Več o akciji preberite na spletni strani http://www.nivea.si/modrosrce.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet.

PR

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here