Dva popolnoma različna obraza Sunsov v Kopru

0
1478

Odličnih prvih dvajset minut za Domžalčane in katastrofalnih drugih, za zmago Primorske s Helios Sunsi tako v Ligi Nova KBM za prvaka po dveh kolih ostajajo brez zmage.
Sam začetek tekme je bil za Sunse zelo spodbuden. Tri trojke Jureta Besedića, Nikole Gajića in Blaža Mahkovica za vodstvo s 6:12 po le štirih minutah igre. Domači so se nato vseeno malo prebudili, z osmimi točkami Ivana Marinkovića so 1. četrtino dobili z 18:17. Podobno izenačena igra se je nadaljevala tudi v drugih desetih minutah, ko so malce več odgovornosti nasse prevzeli mlajši v ekipi, Aljaž Bratec, Nejc Klavžar in Urban Oman, ter povedli z 32:36, vseeno pa je na glavni odmor s prednostjo dveh točk odšlaSixt Primorska(38:36). Edina slaba novica 1. polčasa – poškodba Igorja Tratnika, ki je na parketu preživel le slabe tri minute, nato pa igro zapustil zaradi zvina gležnja.
Če so tekmo bolje odprli Sunsi, pa so 2. polčas veliko bolje začeli Primorci. Po šestih minutah igre so pobegnili na +10, 49:39, Domžalčani so bili kaznovani za slab obrambni skok in nekaj prepoceni izgubljenih žog. In če smo čakali, da Sunsi odreagirajo, smo žal čakali zaman. Prednost domačih je do konca srečanja le še naraščala, končalo pa se je z njihovo več kot zasluženo zmago s 83:53. Ja, Sunsi so v drugih 20 minutah dosegli vsega 17 točk.
Pri domačih je Ivan Marinković tekmo končal pri 18 točkah in 5 skokih, pri Heliosu pa je bil edini dvoštevilčen Miroslav Pašajlić z 10 točkami, Jure Besedić je dodal 8 točk in 7 skokov.
Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitke Primorski za zmago. Žal mi je, da smo po dobri igri v prvem polčasu, ko smo se držali naših dogovorov, potem tako popustili v drugem delu. Na trenutke je celo delovalo, da smo se že kar predali. Čaka nas analiza, zakaj je do tega prišlo, potem pa bomo to poskušali popravit na naslednjih tekmah.”

Naslednja tekma Helios Sunse čaka že v torek, ko v Domžale, v zadnjem kolu Lige ABA 2, prihaja Split.

Liga Nova KBM za prvaka, 2. kolo (Koper, 9. 3. 2019)
Sixt Primorska – Helios Suns 83:53 (18:17, 20:19, 21:9, 24:8)
Primorska: Henry 10, Harris 17 (7 skokov), Čakarun 5 (7 skokov), Kosi 8, Marinković 18 (5 skokov), Hodžić, Jagodić Kuridža 7 (14 skokov), Vujasinović, Šiško 11 (8 podaj), Glas, Vončina 4, Čebašek 3
Helios Suns: Pašajlić 10, Gajić 3, Klavžar 5, Fon, Bratec 4, Oman 6, Tratnik, Močnik 4 (5 skokov, 5 podaj), Jogan, Mahkovic 8, Besedić 8 (7 skokov), Šalić 5

Gašper Papež

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here