Naglič zmagovalec Kras Krosa

0
1744

Gorski kolesar kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič je zmagovalec 7. Kras Krosa, 41-kilometrskega maratona z 850 višinskimi metri v Mirnu, ki velja za uvod v domačo sezono. Jure Belak je bil četrti, Luka Tavčar peti, Gregor Krajnc sedmi in Mihael Štajnar deveti.

Zmagovalca

Naglič je bil prvi v generalni razvrstitvi in v kategoriji od 18 do 29 let, v njej je bil Tavčar tretji. Belak je bil drugi v kategoriji od 30 do 39 let. Med ženskami sta v prvi deseterici končali šesta Ana Podpečan in deveta Maruša Knap.
Naglič je nastopil že v soboto, takrat prvič v svoji karieri med cestnimi kolesarji, v dresu Meblojogija na dirki Trofej Poreč.
»Včeraj je bila zame prva cestna dirka. Pred samim startom sem imel veliko pomislekov glede vsega, saj ne veš, kaj pričakovati, kaj bo, kako se bo izšlo, ampak sem se kar znašel. Treba bo še narediti kaj na tehniki med samo vožnjo v skupini, vendar kar se tiče moči, mislim, da bo kar šlo. Moj edini cilj je bil dirko zaključiti, kar mi je na koncu tudi uspelo, tako da sem z dirko zadovoljen,« se je na cestni debi ozrl Naglič.
»Kras kros – ob tej besedi se lahko kar malo nasmejim. Vsa leta dirkanja na tej trasi sem imel defekt … Ampak letos se mi je vse skupaj poklopilo. Od začetka je bilo kar težko, saj sem čutil še posledice GP Poreča, vendar se mi je na koncu odprlo, naredil sem par sprememb ritma, ki so zadostovale, da sva se z Italijanom odlepila skupini ter nato sama odpeljala proti cilju. Zadnji klanec je bil ključen, tam se se res dobro počutil, pritisnil na plin ter si tako privozil zame prvo zmago na tej dirki brez tehničnih težav. Zadovoljen sem z vikendom,« pa je zmago na Kras krosu pokomentiral Korošec v kamniški ekipi.
»Prva dirka in da vidimo, kje smo. Na koncu sem bil četrti generalno, na zadnji klanček sem iz singlce odsprintal Luko, nisem pa videl z desne Davida. Od tu smo šli v singlco in ni več možnosti prehitevanja. Zadovoljen sem s formo, zdaj pa je treba kaj pametnega narediti iz tega,« pa je dejal Belak.

Preostali rezultati: https://www.desfles.si/kraskros/online-results

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here