42. dnevi čebelarstva v sklopu sejma  ApiSlovenija

0
1666

Potem, ko so praznovali 100 letnico čebelarskih društev so se čebelarji v soboto in nedeljo napotili v Celje na tokratne že 42. dneve čebelarstva v  sklopu sejma  ApiSlovenija. Sejmu o čebelarstvu so na Celjskem sejmu dodali še 18. sejem poroka, 4. festival kave, sejem Kulinart, sejem Flora in že 15 sejem Altermed.
Kar preveč za enkratni ogled sejemskega prostora. A osredotočimo se na sejemsko dogajanje, ki se vrti okoli čebel. Slavnostno otvoritev so  tokrat začeli s čebelarsko himno pevci komornega zbora Čebelarske zveze Slovenije, z Alešem Sedušakom kot zborovodjem in Evo Medved na citrah.
Med slavnostnimi govorniki je bil tudi predsednik čebelarske zveze Slovenije, ki se je med drugim  spraševal, ali nas zaradi uvoza medu, bolje neznanega kakor znanega izvora čaka po aferi z mesom še afera z medom. In vendar, obstaja zaupanje v domače pridelovalce medu, ki ponujajo med, ki je višjega kakovostnega razreda in kontroliranega izvora, kar pomeni veliko  prednost za uporabnika. Sicer pa že rek pravi, kar je domače, je boljše in zato po med k najbližjemu čebelarju, ki jih v naših krajih ni malo.
Dnevi čebelarstva na sejmu v Celju so tudi tokrat ponujali številna predavanja izobraževanja in veliko izbiro različnih pripomočkov številnih proizvajalcev in razstavljalcev. Poleg predstavitve Čebelarske zveze in čebelarskega centra Slovenije se na sejmu predstavljajo posamezne regije in občine, ki ponujajo različne oblike turizma. Vse bolj popularnemu aktivnemu turizmu so  mnogi dodali še noto o čebelarstvu in apiterapiji in glede na naš odnos do narave in do čebel, bo ogled in pokušina takšne oblike turizma zagotovo zanimiva.

DJD  

  

Oglasno sporočilo