Kronika policijske postaje Domžale (od 25.3. do 31.3.2019)

0
1796

25. 3. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola (0,69 mg/l) in neregistrirano vozilo na katerem je imel nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata navedenemu vozilu. RT sta mu bili odvzeti in bosta poslani na pristojno Upravno enoto. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

26. 3. 2019
POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom na vzvod skozi vrata poskušal vlomiti v osebni avtomobil, kar pa mu ni uspelo in je nato od dejanja odstopil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 3. 2019
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KRAJU PŠATA

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Pšata. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vrata terase stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost hiše, iz katere pa ničesar ni odtujil in je ostalo dejanje pri poskusu. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 3. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP NA DOBU

Policisti PP Domžale so imeli na Dobu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 3. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku tri kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper dva kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu za enega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 3. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH Policisti PP Domžale so imeli na Dobu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 3. 2019
VLOM V SHRAMBO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v shrambo, katera se nahaja ob stanovanjski hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl zaklenjena PVC vrata shrambe in si tako omogočil neoviran vstop v shrambo in tako prišel v notranjost, iz katere je odtujil moško gorsko kolo, oranžno-modre barve, znamke Scott in moško cestno kolo Cervelo, Dura Ace, črne barve ter smuči znamke Rossingnol. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 11.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 3. 2019
ROP V TRZINU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o ropu, kjer sta dva neznana moška prišla do občank in z uporabo pištole resno zagrozila z napadom na življenje in telo, pri tem pa občanki iztrgala ročno torbico z vsebino denarja, dokumentov, plačilnih kartic in drugih predmetov. Nakar sta se neznana storilca z osebnim vozilom odpeljala neznano kam. Neznana storilca sta oškodovanko oškodovala za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 3. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu je bila zasežena manjša količina prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

29. 3. 2019
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. Kategorije v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je bil v prometni nesreči udeležen otrok na kolesu, kateri je zapeljal na vozišče in pri tem izsilil prednost vozniku osebnega vozila, kateri je trčil vanj. V prometni nesreči otrok kolesar telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC v Ljubljano. Ker je bil v prometni nesreči kot povzročitelj udeležen otrok, bodo policisti o zadevi napisali Uradni zaznamek.

30. 3. 2019
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom razbil zadnje levo okno in iz vozila izvršil tatvino ženske denarnice z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 3. 2019
KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU IN ODPELJANA V PHK LJUBLJANA

POLJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je hčerka zaradi psihičnih težav po tleh vrgla kozarec in se pri tem porezala po podplatih, nato pa se z nožem nehote poškodovala še strica, ki jo je objel da bi jo pomiril. V nadaljevanju je bila z reševalnim vozilom ZD Kamnik odpeljana v PHK Ljubljana Polje. V zvezi tega bodo policistih zoper njo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

31.3.2019
ZASEG KZM PO 23. ČLENU ZPRCP V MORAVČAH
Policisti PP Domžale so imeli v Moravčah v postopku voznika KZM, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bil KZM vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

31. 3. 2019
INTERVENCIJA V DOMŽALAH, KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU,
KAZNIVO DEJANJE PREPREČITVE URADNEGA DEJANJA IN PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je mož zmerjal ženo in v vinjenem stanju kršil JRM. Med postopkom je tudi žalil policiste in ker ni prenehal s kršitvijo mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve po 109/2 ZP-1, kar ga je razburilo in je zatem storil KD Preprečitev uradnega dejanja, s tem da je pričel proti policistom metati pohištvo in jim grozil s smrtjo,
zaradi česar so bila zoper njega uporabljena tudi prisilna sredstva. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog, po vseh zbranih obvestilih pa bodo policisti zoper njega izvedli še ustrezen ukrep.

31. 3. 2019
KAZNIVO DEJANJE MUČENJE ŽIVALI V DRAGOMLJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kaznivem dejanju Mučenje živali v Dragomlju. Ugotovljeno je bilo da je osumljenec s puščico izstreljeno iz loka poškodoval mačko, ter tako surovo ravnal, ter ji po nepotrebnem povzročil trpljenje in jo huje telesno poškodoval po trupu. Policisti so lok in puščice proti Zapisnik o zasegu predmetov zasegli in bodo priloga kazenski ovadbi, ki jo bodo policisti podali zoper osumljenca na pristojno
sodišče.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo