Na 24. teku k Sv. Primožu najhitrejša Bečan ( KGT Papež) in Gonza

0
2172
4. mesto za Jonno Deisinger

Prazničnega in sončnega teka k Sv. Primožu se je udeležilo 118 tekačev in tekačic. Absolutni zmagovalec je bil Timotej Bečan ( KGT Papež),  ki je za 3,5 km dolgo progo z višinsko razliko 400 m potreboval natanko 16:00, med ženskami pa mladinka Špela Gonza s časom 20:52. Pričakovanega rekorda ni bilo, namreč Bečan je  nosilec laskavega naziva Naj gorski tekač 2018 in zelo perspektiven tekač, ki že zmaguje na letošnjih tekmah ( Zvoh  night attack 2019, Mali kraški maraton ). Pravi, da sezono »začenja z glavo«, z rezultatom je zadovoljen, saj je izboljšal svoj rekord.

V uvodnem nagovoru je  Dušan Papež, predsednik Združenja za gorske teke, s ponosom povedal, da je tradicionalni tek dokazal visok nivo organizacije, zato je letos prvič uvrščen  v Pokal Slovenije za gorske teke, in sicer za otroške in mladinske kategorije. Predstavil je tudi smernice in cilje letošnje gorsko-tekaške sezone.

Sandi Uršič, podžupan Občine Kamnik, pa je poudaril, da je tek tudi   velikega pomena za Občino Kamnik, saj je ena od pomembnih prireditev v počastitev občinskega praznika in hkrati tudi 1. tekma TPOK.

Mladi tekači in tekačice so v različnih kategorijah tekli tudi  za Pokal Calcita, ki je vsakoletni velikodušni donator prireditve.  Vsi so prejeli lične spominske medalje, najboljši trije  pa tudi medalje  za slovenski pokal in lepa praktična darila.

V kategoriji ml. dečki/deklice, ki so tekli na 500 m dolgi progi od Turškega znamenja,  je zmagal Luka Močnik, 3. mesto je zasedel Filip Pavlin ( KGT Papež). Kiara Blatnik (Blanca) je bila zmagovalka, Jonna Deisinger ( KGT Papež) je bila četrta.

Nik Romšak, 3. mesto med dečki

Dečki in deklice so  tekli na progi 1200 m, zmagala sta Sara Bilban (Šmarnogorska ) in Tanej Fatur ( AK Postojna), tretji je bil Nik Romšak ( KGT Papež), 8.-9. mesto sta zasedla Leon Pešovski Bužan in Nejc Petek ( oba KGT Papež).

Leon Pešovski Bužan proti cilju

Starejši dečki / deklice so se pomerili na 1800 m dolgi progi od kmetije Žagar na Prelesju. Zmagala sta Tim Breznikar (AK Hop) in Loti Rotar ( Šmarnogorska), Zoja Kranjec ( KGT Papež) je bila tretja.

Mladinci in mladinke so tekli na dolgi progi (3,5km): zmagala sta Klemen Španring ( AD Slov. Bistrica) in Špela Gonza, ki je bila tudi absolutna zmagovalka v ženski kategoriji. Drugouvrščena sta bila Kamničana Nuša Mali ( AK Domžale) in Nejc Uršič ( KGT Papež). Aleš Prelovšek je bil šesti.

Med članicami je slavila Tina Klinar ( KGT Papež), na 3. mestu pa članica istega kluba Petra Mikloša.

Timotej bečan , zmagovalec teka

Med člani A je zmagal Timotej Bečan ( KGT Papež), 6. Urban Žitnik, 8. Domen Avbelj, 13. Klemen Mali 14. Vidak Petrić ( vsi KGT Papež).

Zmagovalec med člani B je bil Simon Alič ( ŠD Nanos), Dušan Globočnik ( KGT Papež) pa tretji. 19. Marko Spruk ( KGT Papež).

Med veterankami je slavila Urša Trobec ( KGT Papež), 5. Boža  Meža ( KGT Papež). Med veterani A sta bila osmi in deveti Franci Sušnik in Rajko Sršen. Tone Klemenc ( ŠKD Mekinje) si je pritekel zmago pred klubskim kolegom Bojanom Galinom, organizator tekme Ivan Urh ( KGT Papež) je bil četrti. Najstarejši tekač Miha Hrovat je bil odlični deveti.

Ivan Urh, organizator tekme, je pod pokroviteljstvom KGT Papež podelil bogate praktične in denarne nagrade tudi najboljšim petim absolutno  v obeh kategorijah.

Po slovesni razglasitvi so se tekači zadovoljni vračali v dolino. Zadovoljni in ponosni pa smo bili  tudi organizatorji tekme in številni  prostovoljci, ki vsa leta sodelujemo pri izvedbi. Teka na tako visokem nivoju ne bi mogli izvesti brez številnih donatorjev, ki prispevajo lepe praktične nagrade, in glavnih sponzorjev Calcita ter Avtoličarstva in avtokleparstva Papež. Nepogrešljiva pa je tudi pomoč Petra Uršiča in njegove okrepčevalnice. Iskrena zahvala prav vsem, ki ste pripomogli, da je tek odlično uspel.

Mira Papež

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here