Motoristi varno na cesti 2019

0
2106

Znani slogan, ki so ga kar nekaj let uporabljali člani in članice AMD Lukovica in naj bi pomagal motoristom pri varnosti v cestnem prometu so tokat malce tudi zaradi nezainteresiranosti samih, motoristom preimenovali v Varno na cesti in jo namenili prav vsem udeležencem v prometu.
Tako so na praznični dan v soboto 27. aprila pri Avto Kveder v Lukovici članom in članicam AMD Lukovica v pomoč priskočili še AMZS, PP Domžale, PGD Lukovica in Prevoje, da bi imela akcija Varno na cesti čim večji učinek. Zavedajoč pomena ozaveščanja o novostih v vozilih, so k sodelovanju povabili še Jureta Gregorčiča ter Avto Cerar iz Kamnika, da smo se skupaj prepričali kako so opremljena nova vozila v smislu varnosti tako voznika, potnikov, kakor ostalih udeležencev v prometu. O vseh teh novostih, ki naj bi jih uporabljali, če jih v vozilu imamo, nas je poučil Jure Gregorčič med testnimi vožnjami s posameznimi modeli vozil.
Srečanje ni bilo namenjeno samo starejši in malce mlajši generaciji ampak tudi najmlajšim, saj se v AMD Lukovica zavedajo pomena izobraževanja. In tako so se mlajši udeleženci v prometu lahko na poligonu vozili z električnimi vozili, se poskusili v vožnji s trial motorji, ali na simulatorju vožnje z motorjem.
Nikoli ni preveč znanja, zato je bilo dobrodošla predstavitev, kako uporabiti defibrilator.
Seznanili smo se še z opremo, ki jo gasilci uporabljajo pri intervencijah in se seznanili z delom policistk in policistov tako na terenu, kot v pisarni. Spoznali smo se z njihovih preventivnimi akcijami, čeravno nam še vedno v glavi podzavestno odmeva akcija Bistro glavo varuje čelada, ki je prvenstveno namenjena mladim kolesarjem, a nič zato, če jo upoštevamo tudi starejši. Ob vsem tem še vedno velja, da je hitro, hitro prehitro in to moramo upoštevati vsak dan. Prijetno praznično dopoldne je za nami in še sedaj razmišljamo kaj vse naredimo napak pri vožnji in kaj moramo izboljšati, da bo naša vožnja varna, tako za nas kakor ostale udeležence v prometu.
djd

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here