Kislice, domislice… NOV!CE 6 2019

0
2667

Bivša tovarna Univerzale zdaj spet sameva, ker so zaprli, tam gostujočo, trgovino s pohištvom. Ali bo zaradi nezanimanja aktualne politike za kulturne dobrine zdaj še bolj propadal eden lepših objektov v Domžalah, ki bi ga lahko namensko spremenili v dobrobit domžalskih prebivalcev? Pozitivna plat pri vsem tem je vsaj to, da je stavba spomeniško zaščitena, sicer bi morda iz nje že zdavnaj nastal trgovski center.

_______________________________________________________________________

Na elitni lokaciji nekdanje trgovine Pelati, ob nogometnem igrišču in skoraj v centru Domžal je zrasla poslovna stavba, ki se, vsaj glede na ponudbo, že tržno obnaša. Kot nam sporočajo občani, bi bolj sodila v obrtno cono, ki jih imamo v Domžalah toliko, da bi se kar težko odločili, katera bi bila najbolj primerna. Kako lahko aktualna politika spregleda tako strateško zemljišče in ne izkoristi prednostne pravice za dejavnost, v dobro občanov, nam res ni jasno. Odgovor se ponuja kar sam: kot običajno se mora nekemu odločevalcu to splačati.

________________________________________________________________________

Že več kot četrt stoletja gledamo ta nebodigatreba napis na zgradbi ob vstopu v Domžale. Kako dolgo še? Le kam gleda mestni arhitekt?

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here