Kronika policijske postaje Domžale (od 6.5. do 12.5.2019)

0
1662

6. 5. 2019
VLOM V OSEBNO VOZILO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz zaklenjenega vozila odtujil udarno vrtalko Hitachi, baterijski vijačnik Hitachi ter kotno brusilko Dewalt in sicer tako da je razbil steklo na desnih stranskih vratih in na navedeni način prišel v njegovo notranjost. Z opisanim dejanjem je neznani storilec
lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 5. 2019
KAZNIVO DEJANJE ROPARSKA TATVINA IN DRUGA KAZNIVA DEJANJA, TER
PRIDRŽANJE
Policisti PP Domžale so odvzeli prostost osebi katera je osumljena več kaznivih dejanj (roparske tatvine ter drugih kaznivih dejanj). Osumljenemu je bilo v postopku zaseženih več predmetov kateri bodo priloga h kazenski ovadbi. Osumljeni je bil po postopku priveden in izročen v nadaljnji postopek k dežurnem preiskovalnem sodniku na O.S. v Ljubljani, kateri pa je po postopku zoper osumljenega odredil pripor.

6. 5. 2019
PRIJETI OSEBI PRI TATVINI ORODJA IZ TOVORNEGA VOZILA IN ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so bili s strani občana obveščeni o tatvini orodja iz tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca iz zaklenjenega tovornega vozila odtujil več kosov orodja in sicer tako da sta na vzvod odprla zadnje desno okno. S tem dejanjem sta oškodovala oškodovanca za okoli 150 EUR. Med pregledom okolice kraja kaznivega dejanja
sta bila storilca s strani policistov prijeta. Med postopkom so policisti storilcema zasegli predmete, zoper njiju pa bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. V postopku so policisti zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge, zaradi česar bodo zoper njega uvedli tudi hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

7. 5. 2019
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega tovornega vozila odtujil cca 530 litrov goriva in z opisanim oškodoval oškodovanca za okoli 650 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 5. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

9. 5. 2019
ZASEGI PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku sedem kršiteljev, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper vse kršitelje uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

11. 5. 2019
VLOM V KOMBINIRANO VOZILO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v kombi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod odprl vrata od koder je izvršil tatvino več kosov različnega električnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 5. 2019
PRIJETI OSEBI PRI TATVINI V TRGOVINI

Policisti PP Domžale so bili s strani varnostnika obveščeni o prijetih dveh osebah pri tatvini v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca odtujila več kosov različne kozmetike v vrednosti približno 600 EUR ter bila pri tem prijeti s strani varnostnika. Policisti bodo zoper obe osebi po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

11. 5. 2019
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, povzročitelj pa bi naj odpeljal s kraja. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeleženi dve osebni vozili, vzrok pa je bil nepravilno vključevanje v promet s strani enega voznika, ki je s kraja odpeljal, nato pa se je vrnil nazaj. Ugotovljeno je bilo, da je vozil tudi pod vplivom
alkohola, zaradi česar mu je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Skupna materialna škoda znaša okoli 2000 EUR. Povzročitelju so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

12. 5. 2019
TATVINA SENČNIKOV
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini senčnikov. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izvršil tatvino treh senčnikov, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov
pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo