Najhitrejši tekač je za tek na Stari grad potreboval …

0
1026

Lanski prvi BODIFITov tek na Stari grad je bil dobro sprejet, zato sta tudi letos Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik ter BODIFIT organizirala to tekaško tekmovanje. Zmagovalec 2. BODIFIT-ovega teka na Stari grad je Miran Cvet (KGT Papež), ki je od starta za Zdravstvenim domom Kamnik do Grajske terase na Starem gradu potreboval 16 minut in 14 sekund. Najhitrejša tekačica je bila Anja Lončarek (Pulse Performence) s časom 23 minut 13 sekund.

»Proga je zelo težka, ker je kratka in na krakih progah moraš ves čas teči na visokih obratih, ampak z rezultatom sem zadovoljen. Je pa to zelo lepa tekma in zagotovo se bom še vrnil,« je dejal absolutni zmagovalec Miran Cvet.

Proga je zelo težka, ker je kratka. Na kratkih pa moraš ves čas teči na visokih obratih, česar nismo tekači navajeni.. Sem zadovoljen, je tudi lepa tekma in bom še prišel. Proga za ravninske ni primerna, ker je strma, ampak za rekreativce, k hodijo v hribe, bi bila tudi primerna.

Nagrade so najboljšim tekačem podelili župan Občine Kamnik Matej Slapar, predsednik odseka za gorske teke pri Atletski zvezi Slovenije Dušan Papež, vodja športnih programov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar, najemnik lokala Grajska terasa na Starem gradu Boris Golob ter predstavnica BODIFITa Pia Kleva.

»Čestitam vsem, ki ste prišli do cilja in ste osvojili Stari grad. Proga ni najdaljša, je pa med zahtevnejšimi, ker je precej vzpona. Verjamem, da je ves vaš trud poplačan s tem prelepim pogledom na naše Alpe,« je dejal župan Občine Kamnik Matej Slapar in se zahvalil organizatorju Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, BODIFITu ter Grajski terasi.Pri izvedbi sta pomagala tudi ŠKD Mekinje in Optika Oculos.

Tekmovanje je štelo tudi kot občinsko prvenstvo v gorskih tekih za osnovne šole. Najhitreje je progo pretekel Izak Poljanšek (letnik 2004/05, OŠ Frana Albrehta) s časom 6:03. Med dekleti pa je bila najhitrejša Viktorija Dolinšek (letnik 2006, KGT Papež) s časom 7:08.

Zmagovalci po posameznih kategorijah:

Dečki letnik 2004/05

  1. mesto Izak Poljanšek, OŠ Frana Albrehta, 6:03
  2. mesto Žan Trebušak, OŠ Frana Albrehta, 6:06
  3. mesto Jaka Dacar, OŠ Frana Albrehta, 8:59

Dekleta letnik 2004/05

  1. mesto Zoja Kranjec, OŠ Marija Vera, 9:20

Dečki letnik 2006

  1. mesto Nik Romšak, KGT Papež, 6:30

    Samo Trtnik


     

Oglasno sporočilo