Osnovna šola 27. julij Kamnik najboljša pri zbiranju plastenk

0
1802

Osnovna šola 27. julij Kamnik je v lanskem in letošnjem letu sodelovala pri projektu Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje in je danes prejela prehodni pokal kot najboljša šola, ki je zbrala največ plastenk. Otrokom kamniške šole so iskreno in ponosno čestitali župan Matej Slapar, ravnateljica Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasna Lampe, nacionalni koordinator programa Ekošola mag. Gregor Cerar in predstavnica društva Tandem Zagorje Anđelka Mikša.

Zbiranje odpadnih plastenk PET za humanitarni namen ter ustvarjanje in raziskovanje, kako iz slovenske odpadne plastenke PET nastane nova, reciklirana plastenka PET je potekalo od 1. 10. 2018 do 22. 4. 2019. Organizator tekmovanja je bilo društvo Tandem Zagorje, strokovni partner je bil Dinos, družba za pripravo sekundarnih surovin d. d., projekt pa se je izvajal s pomočjo programa Ekošola in Rdečega križa Slovenije. Zbrana sredstva projekta bodo namenjena Ginekološko-porodniškemu oddelku splošne bolnišnice Novo mestoin sicer za nakup monitorja za nadziranje vitalnih funkcij novorojenčka.

V tekmovanju so sodelovali slovenski vzgojno-izobraževalni zavodi, med katerimi je Osnovna šola 27. julij Kamnik, kot rečeno, zasedla odlično prvo mesto. Zbrali so preko 7 kilogramov plastenk na učenca, pri zbiranju pa jim je pomagal tudi Peter Uršič izOkrepčevalnice na Sv. Primožu.

Župan in ravnateljica sta danes prav ponosno zrla na učence in njihov doprinos tako okolju kot tudi dobrodelnemu ravnanju. Nacionalni koordinator programa Ekošole pa je skupaj s predstavnico društva Tandem Zagorje učencem predal prehodni pokal in denarno nagrado v vrednosti 1.500 evrov, ki jo bo šola namenila nakupu nove športne opreme.

Iskrene čestitke Osnovna šola 27. julij Kamnik.

Oglasno sporočilo