“Na zahtevnem igrišču smo videli izenačeno tekmo”

0
621

Zadnje gostovanje v novembru se je zaključilo z neodločenim rezultatom in nogometaši Domžal se prvič v zgodovini Prve lige TS s Krasa vračajo neporaženi. Po hitrem vodstvu je izenačenje sledilo v 27. minuti, vse do konca dvoboja z NK Tabor Sežana pa se nato rezultat ni več spremenil.

V začetno enajsterico rumene družine se je prvič po 22. avgustu vrnil Arnel Jakupović in prav po njegovi podaji iz kota so Domžalčani v 13. minuti tudi prišli do vodstva. Domačo mrežo je z bližine namreč zatresel osrednji branilec Klemen Nemanič. Ob Jakupoviću sta v primerjavi s tekmo proti Celju tokrat začela tudi Gaber Dobrovoljc in Slobodan Vuk, ki je zaradi težav z roko, igro zapustil že v 16. minuti, ko ga je zamenjal Predrag Sikimić. Vuk je bil nemudoma odpeljan v ljubljansko bolnišnico, podrobni pregled pa je pokazal zlom podlahtnice. Po operativnem posegu, ki bo opravljen v prihodnjih dneh, sledi odsotnost vse do zaključka jesenskega dela prvenstva.

“Na zahtevnem igrišču smo videli zelo izenačeno tekmo. Hitro smo povedli, se znašli v želeni situaciji in Taboru vse do 27. minute praktično onemogočili nevarne napade. Iz nič je sledilo izenačenje in znova smo bili na začetku. V prvem delu igre smo bili podjetnejši in pred vrata Sežane prihajali kar precej. V nadaljevanju so na žogo stopili domači, zato bi se tekma lahko obrnila v eno ali drugo smer,” je po dvoboju, ki je bil odigran v zelo prijetnem sončnem vremenu, povedal Jakupović.

Nadaljeval je: “Vesel sem, da sem po dolgem času znova začel tekmo in odigral 74 minut. V konici napada je bil ponovno tudi Vuk, ki mu želim hitro okrevanje, njegova odsotnost pa se je v preostanku srečanja zagotovo poznala. Med tekmo sem se sam počutil odlično in verjamem, da bom osebno formo odslej zgolj stopnjeval. V zaključku leta nas čaka ogromno tekem, zato bo priložnosti za dokazovanje več kot dovolj. Potrebno je še naprej trdo delati, vztrajati in rezultati bodo tukaj.”

Po remiju na Krasu bodo Domžalčani s prvenstvom nadaljevali v nedeljo, ko bo v domači Športni park prišla ljubljanska Olimpija: “Tekma v Sežani je sedaj za nami. Misli moramo zelo hitro usmeriti proti nedeljskemu dvoboju z Olimpijo, ki bo zelo zahteven. Mislim, da besed o nasprotniku tokrat ni potrebno izgubljati. Gre za zelo kakovostno zasedbo, ki se je v zadnjih dneh še dodatno okrepila, zato bomo morali skupaj soigralci prikazati zelo zbrano in požrtvovalno predstavo. Dvoboj 13. kola bodo nogometaši Olimpije odigrali šele jutri, toda menim, da večjega vpliva na nedeljsko dogajanje to ne bo imelo. Prepričan sem, da lahko z nekaj kančka športne sreče tri točke ostanejo doma,” je povedal 22-letni Jakupović.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo