Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 27. 12. do 29. 12. 2018

0
1396

24. 12. 2018
INTERVENCIJI V DOMŽALAH IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o grožnjah občana s samomorom in ubojem policistov. Ob interveniranju policistov na kraju je občan nož, katerega je držal v roki, odložil, le tega pa so mu policisti nato zasegli. Ker je bilo v postopku z občanom ugotovljeno, da je le ta vinjen, prav tako pa je grozil s samomorom in ubojem policistov, je bilo na kraj poslano reševalno vozilo z dežurnim zdravnikom, kateri je nato zoper občana odredil hospitalizacijo v psihiatrični kliniki Ljubljana. Istega dne po zgoraj opisanem pa se je navedeni, močno vinjeni, občan zglasil na policijski postaji in nadaljeval s kršitvami, ter grožnjami policistov. Zaradi navedenega je bila občanu na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zaradi kršitev Zakona o varstvu
javnega reda in miru bodo policisti pri prekrškovnem organu zoper občana uvedli hitri postopek.

25. 12. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA VIRU
Policisti PP Domžale so imeli na Viru v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. O postopku z mladoletnim kršiteljem je bila obveščena njegova zakonita zastopnica. Policisti bodo zoper mladoletnega kršitelja napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25. 12. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

25. 12. 2018
INTERVENCIJA NA SVETI TROJICI IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Sveti Trojici. Ugotovljeno je bilo, a je vinjen kršitelj vpil, fizično napadel in grozil občanu. Ker se vinjeni kršitelj kljub večkratnim ukazom policistov na kraju ni pomiril in je s kršitvami nadaljeval, mu je bila na kraju na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve. Policisti so kršitelju zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

25. 12. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA RODICI
Policisti PP Domžale so imeli na Rodici v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. O postopku z mladoletnim kršiteljem je bil obveščen njegov zakoniti zastopnik. Policisti bodo zoper mladoletnega kršitelja napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

26. 12. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V TRZINU
Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

26. 12. 2018
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27. 12. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na vzvod, odprl vrata terase stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost le te. Notranjost je pregledal in iz nje odtujil zlatnino, ter darilni bon. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 12. 2018
ZAČASNO ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (1,05 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

28. 12. 2018
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v podjetju v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v prostore podjetja in v pisarni, iz bunde, katero je imel oškodovanec obešeno na obešalniku, odtujil denarnico z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 12. 2018
PROMETNE NESREČA I. KATEGORIJE V SPODNJIH JARŠAH, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG SIGNALNE PIŠTOLE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Spodnjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje z vozilom zapeljal izven vozišča, se tam prevrnil na streho in nato nazaj na vsa štiri kolesa. V postopku z voznikom je bilo ugotovljeno, da je le ta vozilo vozil pod vplivom alkohola
(0,79 mg/l), zaradi česar so mu policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. Prav tako je bilo v postopku z voznikom ugotovljeno, da je le ta posedoval signalno pištolo katero so mu policisti zasegli, zoper voznika pa bodo zaradi kršitve Zakona o orožju uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

29. 12. 2018
VLOM V ZABOJNIK IN TATVINA PLINSKIH JEKLENK V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v kovinski zabojnik v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do kovinskega zamreženega zabojnika v katerem so bile shranjene plinske jeklenke. Z neznanim orodjem je odstranil ključavnico obešanko na zabojniku in iz notranjosti odtujil 18 polnih 10 kg plinskih jeklenk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 720 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policisti Policijske postaje Domžale občane opozarjamo na čas praznikov, kar večina ali pa vsaj nekateri izkoristijo tudi za krajše počitnice, s tem posledično, pa se policisti soočamo s problematiko, ki je povezana z izvedbo posameznih javnih prireditev, varnostjo cestnega prometa (zimske razmere in podobno), prav tako pa tudi s problematiko kaznivih dejanj (odsotnost ljudi od doma, itd). Vsled opisanega vse občane pozivamo k dvigu samozaščitnih ukrepov (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo