Ambrož duatlon PC Komenda 2019

0
1024

Jakob Medved (TK Ljubljana) in Ajda Ahačič (TK Trisport Kamnik) zmagovalca novega Ambrož duatlona PC Komenda 2019. 

Prva izvedba duatlona za slovenski pokal v Poslovni coni Komenda je odlično uspela. K temu je veliko pripevalo tudi poletno vreme in odlični pogoji na novi lokaciji Poslovne cone Komenda ter, seveda, utečena ekipa organizatorja TK Trisport Kamnik.

Preko 100 udeležencev seveda ni rekordna številka, ampak za prvo izvedbo in nekoliko neposrečenem datumu sredi triatlonske sezone niti ne slaba. Termin bo v prihodnje treba najti v zgodnejših ali poznejših, duatlonu primernejših mesecih.

V bistvu je Triatlonski klub Trisport Kamnik začel z organizacijo tekmovanj prav z duatlonom Kamnik, leta 2001, leta 2002 je dodal Akvatlon Terme Snovik in 2003 Triatlon Bled. Le ta teče brez prekinitev že 16 let, kar pa ne velja za duatlon Kamnik in akvatlon Snovik, ki jih je leta 2010 zaprl in odprl triatlon Kamnik. Razlog selitve iz Kamnika v Komendo se skriva v vedno slabšem stanju ceste od stadiona proti Godiču, ki je nevarna za udeležence tekmovanja, zahtevne postavitve pontonskega mostu preko Nevljice in nerazumnem visokem strošku postavitve zapor Komunalnega podjetja Kamnik, ki so svoje storitve podražili za 400%. V izogib vsem naštetim težavam, je bil umik najbolj elegantna rešitev.

Miro Kregar

 

 

 

 

Oglasno sporočilo