Certifikat kakovosti Alešu Komanu in Marjani Tavčar

0
1094
Prijatelja, Aleš Koman

Iz niza tematskih razstav Zveze likovnih društev Slovenije v projektu Zlata paleta je bila po izboru strokovne komisije  dne 1.6.2019 postavljena razstava klasičnega slikarstva na Dvorcu Oplotnica. Strokovna komisija je za razstavo izbrala 44 likovnih del iz 14 društev.

Predstavnik strokovne komisije Matija Plevnik, umetnostni  zgodovinar,  je podal mnenje: “Z izrazom klasično slikarstvo opredeljujemo v formalnem smislu obliko slike na platnu, slogovno pa zajema obdobja od renesanse do vključno impresionizma. Ta zvrst slikarstva velja za najbolj žlahtno obliko slikarstva, saj ima večstoletno tradicijo in še danes enakovredno sobiva s sodobnimi umetniškimi, slikarskimi praksami. Znotraj te tematske razstave, ki je sestavni del projekta Zlata paleta 2019, so bile določene tri vodilne teme: ljubezen, svetlo-temno in zavito-oglato. Razstavljena dela so klasična likovna dela, ki gledalce nagovarjajo s tremi osnovnimi temami in dokazujejo o vsakokratnem likovnem osmišljanju sveta, ki nas obdaja.”

Kam, Marjana Tavčar

Predsednica ZLDS  Klavdija Sitar je  podelila zahvale, priznanja in certifikate kakovosti.  Aleš Koman je prejel certifikat kakovosti  za svoje delo »Prijatelja«. Dve likovni deli Marjane Tavčar sta bili tudi v izboru na razstavi, za delo »Kam« je prejela certifikat kakovosti. Obema nagrajencema čestitamo.

To je lep zaključek spomladanskega dela aktivnosti našega društva.

Besedilo: Binca Lomšek
Fotografiji: Leonida Goropevšek

Oglasno sporočilo