Marco Da Silva je novi član rumene družine

0
1528

V nadaljevanje sezone se podajamo še z enim novincem, ki bo zaostril konkurenco v zvezni liniji. Rumeni dres bo namreč v prihodnje nosil tudi Marco Da Silva, ki smo ga v zadnjem letu in pol lahko dodobra spoznali v dresu Krškega.

Odločitev, da se pridružim Domžalam, je bila relativno enostavna. Vem, da moštvo vodi izjemen trener, ki me je navdušil s svojim pogledom na nogomet. Nasploh sem o klubu slišal veliko pozitivnih stvari, pa tudi na zelenici, takrat še v vlogi tekmeca, sem imel sam možnost spoznati, da se tukaj res dobro dela. Veselim se nastopanja v rumenem dresu, želja pa je seveda boj za vrh in priti čim dlje v Evropi,“ je ob sklenitvi dvoletnega sodelovanja dejal Francoz, ki poseduje tudi portugalski potni list.

27-letni nogometaš je večino svoje kariere preživel pri Valenciennesu, v dresu katerega je eno sezono nastopal tudi v elitni francoski ligi, kjer je skupno odigral 23 tekem in dosegel en zadetek. Januarja lansko leto se je nato pridružil Krčanom, za katere je v letu in pol zbral 39 uradnih nastopov, dosegel pet zadetkov in dodal štiri asistence, na prvoligaških zelenicah pa se je Da Silva ob dobrih igral izkazal še kot izjemen izvajalec prostih strelov.

Marco ima za seboj dobro sezono in pol v Krškem, kjer je s svojimi igrami pogosto opozarjal nase. Po odhodu Hodžića in Žužka smo potrebovali zaostritev konkurence na sredini igrišča, čeprav na tem igralnem položaju na vrata prve ekipe resno trkajo tudi mladi Repas, Svetlin in Urbančič. Veseli nas, da smo v svojo zasedbo pripeljali igralca, ki »ima potezo več«, premore dragocene izkušnje, obenem pa tudi zelo dobro pozna naše okolje in našo zgodbo. V kolikor želimo napasti sam vrh v slovenski ligi, je nujno, da imamo na vsakem igralnem položaju karseda močno konkurenco. Marco je korak v tej smeri, naše kadrovanje pa po vsej verjetnosti še ni zaključeno,“ poudarja športni direktor Matej Oražem.

Po Gregi Sorčanu, Branku Iliću, Josipu Čorluki in Mattiasu Käitu je Marco Da Silva peta okrepitev v tem prestopnem roku. Moštvo so sicer doslej zapustili Krševan Santini, Miha Tetičkovič, Kobie Morris, Jure Obšivač, Marko Čubrilo, Bruno Ibeh, Nermin Hodžić, Žan Žužek, Nermin Haljeta in Dejan Milić, ki je sklenil svojo igralsko kariero.

Besedilo: Alen Obrez

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here