Tekači KGT Papež najboljši na Balkanskem prvenstvu: Timotej Bečan, ponovno balkanski prvak, z  Davidom  Vogrinom  in Nejcem Uršičem pritekli ekipno srebro  

0
682

V Romuniji v Campulung Moldovenesc je tudi letos potekalo Balkansko prvenstvo v gorskih tekih. Izreden uspeh za slovensko reprezentanco je pomenil nastop tekačev KGT Papež. Timotej Bečan je ponovno prvak Balkanskega prvenstva, kjer je slovenska reprezentanca vabljena že od leta 2018. Balkanskemu prvaku  Timoteju Bečanu (58:14:52) sta ekipno srebro pomagala priteči sedmi Nejc Uršič in dvanajsti  David Vogrin, oba doma iz Stahovice.

Timotej Bečan :“Šel sem po zmago in jo tudi dobil. Po prvem krogu sem bil prepričan, da imam dovolj prednosti, taktično sem jo obdržal in ubranil naslov prvaka.”


Trener Edvin Kosovelj je povedal, da je bilo vzdušje v ekipi pozitivno, za smeh so poskrbeli mladinci. Vsi reprezentanti pa so ponosno zastopali slovenski grb na svojih dresih.


Odlični nastopi tekačev KGT Papež na teku okrog Cerkniškega  jezera: zmagovalka polmaratona Neja Kršinar, tretji Mirko Janjatović, na desetki druga Nuša Mali in tretja Klara Močnik

Na prvem teku okrog Cerkniškega jezera je na različnih razdaljah teklo blizu 300 tekačev.  Kršinarjeva  je polmaratonsko razdaljo pretekla kot zmagovalka v času 1:24:47, Mirko Janjatovič pa kot tretji (1:22:47).

Na desetki je po poškodbi drugo mesto zasedla Nuša Mali (43:11) pred odlično starejšo deklico Klaro Močnik.

Čestitamo!

Mira Papež

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here