5. krog Prve lige Telekom Slovenije NK Domžale : NK Celje 3:5

0
1302

Nogometaši Domžal so v obračunu 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije doživeli poraz. Celjani so bili v tekmi, na kateri smo doživeli kar dva mejnika, boljši s 3:5. 150. prvoligaški nastop v rumenem je namreč zabeležil Slobodan Vuk, na 7. mesto prvoligaške klubske lestvice strelcev pa se je z dvema goloma prebil Senijad Ibričić.

Dramatična tekma je vsebovala kar osem zadetkov, prvi pa so do njega prišli grofje. Izgubljena žoga Ibričića je s pomočjo igralca Celja prišla do Daria Vizingerja, ki mu iz bližine ni bilo težko zadeti za prednost nogometašev v belem.

“Smo v slabem trenutku. Prejeli smo pet golov, kar zagotovo ni v redu. Poizkušali smo se vrniti v igro, ampak preprosto delamo občutno preveč napak z mano v red. To moramo čim hitreje zmanjšati, do želenih rezultatov pa lahko ponovno pridemo samo s trdim delom,” je po drugem zaporednem porazu rumenih dejal branilec Gaber Dobrovoljc.

Izid polčasa sta z goloma v 23. in 36. minuti postavila Mitja Lotrič in Luka Kerin. V nadaljevanju je sledil nov hiter gol gostov, nato pa norih dvanajst minut. Sprva je mrežo vratarja Matjaža Rozmana zatresel Matej Podlogar, na 2:4 je z uspešno izvedeno enajstmetrovko znižal Senijad Ibričić, isti nogometaš pa je le nekaj trenutkov kasneje poskrbel za 3:4. Kapetan Domžal se je tako s svojim 23. zadetkom v rumenem na 7. mestu klubske prvoligaške lestvice strelcev izenačil z Andražem Kirmom in Daliborjem Stevanovićem, rezultat dvoboja pa je bil nenadoma ponovno aktiven: “Kljub velikemu zaostanku smo se borili vse do konca, poizkušali smo rešiti, kar se rešiti da, ampak enostavno prejemamo preveč zadetkov in ravno to nas je ob koncu ponovno stalo točk.”

Silni napadi Domžal v končni srečanja tako niso obrodili sadov, nasprotnik se je krčevito branil, v 93. minuti pa je nov nesporazum v obrambi rumenih z golom za končnih 3:5 izkoristil Vizinger: ‘‘Ne smemo se ozirati nazaj, pred nami so nove tekme in v nadaljevanje prvenstva moramo iti odločneje. Potrebno bo trdo delo. Bili smo že v takšnih situacijah. Vemo, da se lahko zvlečemo iz tega, vendar se zavedamo, da samo po sebi ne bo prišlo nič. Odslej je za nas vsaka tekma finalna. Potrebno se bo boriti za vsako točko, za vsak košček igrišča, prepričan pa sem, da bodo kmalu prišli tudi boljši in lepši trenutki,” je dejal Dobrovoljc.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here