Radomljani iz Rogaške z drugo zmago v prvenstvu

0
1273

Rogaška se je včeraj zoperstavila kot močan in agresiven tekmec. Radomljani so kljub zaprti igri prišli do pomembnih novih treh točk in tako v samem uvodu prvenstva že napovedujejo, da tudi letos ne bodo le številka.

ROGAŠKA 0 : 2 KALCER RADOMLJE
Strelca: Varga (52′), Primc (58′)

Rogaška: Vunderl; Močić, Šmigoc, Čuček, Ahec, Gorza, Antonić, Neškič, Grošič, Jauk, Muzaferović
Radomlje: Lojen, Poglajen, Guček, Jazbec, Jakovljević; Trdin, Pišek, Cerar (K), Primc, Nikolić; Varga

V Rogaški so rumene bojevnike pričakale izredno visoke temperature in tako jasno narekovale tempo prvega polčasa. Oskar Drobne je na zelenico od prve minute v igro poslal Lojna, Poglajna, Gučka, Jazbeca, Jakovljevića, Trdina, Piška, Cerarja, Primca, Nikolića in Vargo. Že v uvodnih minutah so gostujoči nogometaši prevzeli pobudo, domači so se postavili v izredno defenzivno postavitev in čakali na napake rumenih bojevnikov. Slednjih na tokratni tekmi ni bilo veliko, če pa so nogometaši Rogaške že zapretili, pa je bil Lojen brez večjih težav na mestu. V prvem polčasu je tako dejansko nevarno zapretil le Žan Nikolić, ki si je priigral lepo situacijo za strel in sprožil pravo diagonalno “bombo”, a je žoga zgrešila okvir vrat. Poizkusi rumenih bojevnikov so se v večini končali v prepovedanem položaju ali pa je bila domača obramba vselej na mestu.

Drugi polčas je glavni trener poskrbel za zamenjavo in v ogenj poslal Zabukovnika, ki je še nedavno bival v španskem Leganesu. Igra v drugem delu se je razvila, Radomljani so igrali veliko hitrejši tempo igre, temu primerno pa se je malenkostno tudi ohladilo. Radomljani so že v samem uvodu pritisnili in si tako že v sedmi minuti drugega polčasa priigrali vodstvo. Če je še pred zadetkom gostujoča obramba uspela blokirati strel Vargi pa je slednji v 52. minuti z zvitim strelom matiral domačega vratarja in tako se je veselje med Mlinarji lahko pričelo. Omenimo naj, da so se Mlinarji tudi tokrat v lepem številu udeležili srečanja in skozi celoten potek srečanja glasno vzpodbujali naše fante. V drugem polčasu so si tako Radomljani priigrali kar nekaj zrelih priložnosti. V eni izmed akcij je Robi Jakovljević poslal odličen predložek v kazenski prostor kjer sta tako Varga, kot tudi Primc zamudila. Prav slednje pa Primc ni zamudil v 58. minuti srečanja, ko se je odlično znašel v šestnajstmetrskem prostoru Rogaške in zadel že svoj tretji zadetek v prvenstvu. V drugem polčasu sta ob Zabukovniku priložnost dobila še Duspara in Vrandečič. Prav Duspara pa je tik ob koncu tekme prišel do imenitne priložnosti, a se je domači vratar izkazal z odlično obrambo in tako poskrbel, da se je tekma v Rogaški končala z 0:2 za rumene bojevnike.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!

NK Kalcer Radomlje

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here