Aktivno preživljanje počitnic v angleščini z jezikovno šolo DUDE

0
1557

Tudi letošnje poletje, enaindvajseto po vrsti, je jezikovna šola DUDE iz Domžal, konec letošnjega avgusta pripravila zanimiv in poučen enotedenski program za vse, ki so želeli na zabaven način utrditi svoje znanje angleškega jezika, še pred začetkom novega šolskega leta.
V tem tednu so otroci obiskali Hišo eksperimentov, Arboretum Volčji Potok, na plezalni steni so preizkusili svoje plezalne veščine pod vodstvom izkušenih plezalcev, en dan so preživeli na Eko kmetiji Jeršin v Tunjicah nato pa teden, poln doživetij, zaključili na piknik prostoru v Dragomlju.
Rdeča nit letošnjih delavnic je bila Rusija, zato so otroci v Arboretumu Volčji Potok iskali skriti zaklad, povezan z izbrano temo. Da so ga našli, so morali odgovoriti na vprašanja, povezana z zanimivostmi Rusije. Otroci so si izdelali svoje lutke v obliki mačk, saj so le-te čuvajke ruskih nacionalnih zakladov. Ogledali pa so si tudi stalno razstavo kaktusov, metuljev ter nasadov vrtnic ter ostalih rož, grmičkov in dreves. Pogovor je tekel tudi o ohranjanju rastlinskih in živalskih vrst ter naša skrb za njih.
Na Eko kmetiji Jeršin v Tunjicah so otroci v neokrnjeni naravi preživeli dan na kmetiji med domačimi živalmi in jih hranili. Seznanili so se s kmečkimi opravili, božali zajčke, piščance, mucke ter jahali oslička. Otroci so si tudi sami pripravili okusno kosilo s pridelki iz vrta. Pogovor je tekel o življenju na kmetiji, kmečkem življenju in skrbi za živali.
Otroci so cel teden v vsakdanjih situacijah utrjevali znanje angleščine na sproščen in naraven način, kar je bila tudi dobrodošla priprava na prihajajoče šolsko leto. Jezikovna šola DUDE se vsem udeležencem iskreno zahvaljuje za dobro voljo in odlično preživet teden.
Avtor: Marjeta Jurman

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here