Otroško pustno rajanje v Češminovem parku

0
3051

Pust je praznik veselja, ki naj bi odganjal zimo in v deželo privabljal pomlad. To je tudi čas, ki se ga najbolj veselijo otroci, saj se na ta dan lahko našemijo v maškare in se pridružijo številnim pustnim zabavam.

Pustne maske, krofi, zabava, kurenti – vse to nas spomni na prijeten pustni vikend, ki smo ga preživeli v Češminovem parku v Domžalah. Tam je v soboto, 25. februarja 2017 ob 10. uri Teater Cizamo, v organizaciji Občine Domžale, pripravil pravo gusarsko predstavo. Dogodka se je s svojo družino udeležila tudi podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec.
Češminov park je v toplem, snežnem dopoldnevu zaživel s številnimi maškarami različnih barv in oblik – pravljični junaki, gusarji, princeske, zmajčki, klovni, kavboji in indijanci ter ostale zverinice so se najprej sprehodile po parku v družbi manjše zasedbe Godbe Domžale, nato pa se zabavale z dvema gusarjema iz Teatra Cizamo, ki sta poskrbela za prave gusarske vragolije.
Komisija v sestavi podžupanje Občine Domžale mag. Renate Kosec, domžalskega kiparja JožetaTöniga in ministrice Pustne sekcije Striček iz Vira Monike Koderman, pa je poskrbela, da so bile najlepše otroške maske tudi nagrajene.
Tudi letos niso manjkali slastni krofi s katerimi so se posladkale majhne in malo večje maškare. Rajanju se je pridružil tudi Hrošček Simon, ki je v Češminov park zvabil kurente iz Ormoža, ki so tako kot vsako leto prišli v Pustno deželo Vir zganjati pustne vragolije, vmes pa se pridružijo tudi drugim pustnim rajanjem na domžalskem.
Občina Domžale, Urad župana
Foto: Vido Repanšek
Pust_cesmin (2) Pust_cesmin (3) Pust_cesmin (4) Pust_cesmin (5) Pust_cesmin (6)
Oglasno sporočilo