Najboljša možna rešitev

0
1511

Ob predstavitvi novega trenerja Domžal Andreja Razdrha je pred sedmo silo stopil tudi športni direktor Matej Oražem, ki se je dotaknil zadnje kadrovske spremembe in aktualnega stanja v Nogometnem klubu Domžale.

V četrtek je novi strateg rumenih ob podpisu dveinpolletne pogodbe postal Andrej Razdrh. O razlogih za spremembo je uvodni komentar podal Matej Oražem: ”V tem trenutku poteka reševanje problemov, ki so se v zadnjem času malce nakopičili. Kombinacija vsega je bil odstop Simona Rožmana, zato smo bili v relativno zelo kratkem času primorani iskati novo rešitev. Prepričan sem, da smo izbrali daleč najboljšo možnost, ki se nam je ponudila. Skupaj nas čaka kar nekaj dela, saj so bili dosedanji rezultati zelo slabi, kljub temu pa imamo polno samozavesti, da trenutno stanje obrnemo v pozitivno smer. Na zadnji prvenstveni tekmo so igralci to tudi pokazali, zato sem prepričan, da bo Andrej s svojim prihodom prinesel novo energijo in voljo, ki nam je v zadnjih tednih, ko je bilo stanje zelo zahtevno, mogoče celo malce primanjkovala. Bil je naša prva izbira, imeli smo sicer tudi nekaj drugih možnosti, toda od prvega trenutka smo bili oboji zelo blizu k temu, da sklenemo dogovor.”

Nogometaši Domžal bodo prvi reprezentančni premor v aktualni tekmovalni sezoni izkoristili za spoznavanje z novim strategom, zato prijateljsko srečanje ni v načrtu: ”Zaradi reprezentančnih obveznosti imamo na voljo malce manj fantov, zato je Andrejeva naloga toliko težja, saj se bo kar osmerica nogometašev na treninge vrnila tik pred četrtkovo domačo tekmo z Muro. Prav zaradi tega tudi nimamo v načrtu prijateljske tekme, vprašanje pa je, koliko bi nam to v tem trenutku sploh koristilo. Tako kot je privilegij imeti reprezentante, tako to na drugi strani predstavlja precejšnje breme, saj še takrat, ko imaš nekaj več časa na voljo, precejšnjega števila igralcev ni v klubu,” je dejal Oražem.

Rumena družina je bila v preteklem prestopnem roku zelo aktivna in uspešna z vidika prejetih odškodnin, ki zagotavljajo mirnejšo prihodnost izven igrišč: ”Ko se ti ob tem pojavijo tako slabi rezultati, ki jih v zadnjih letih res nismo vajeni, potem se ta srednjeročna zgodba v trenutku zamegli in ni tako pomembna. Reševati moramo aktualne zadeve, zagotovo pa smo tako srednjeročno kot tudi dolgoročno naredili nekaj zelo pomembnih korakov. Z uspešnim delovanjem v preteklih mesecih smo si zagotovili precejšen del proračuna za naslednji dve leti, kar mislim, da je v Sloveniji nekaj edinstvenega. Na žalost je pri nas tako, da vse, kar zapravimo, moramo najprej sami tudi zaslužiti.”

Nadaljeval je: ‘‘Gre za nogometni cikel, pri tem pa me veseli dejstvo, da rastemo iz leta v leto. Ob enem uspevamo imeti vse bolj uravnotežen in višji proračun, kar nam zagotavlja, da bomo lahko tudi na vseh ostalih klubskih področjih še naprej rasli. Kratkoročni problemi v tem trenutku kar močno prevesijo dolgoročno zadovoljstvo, saj smo v nogometu, športu, kjer si nihče ne želi izgubljati. Vsak poraz je boleč, sploh pa, ko so ti v nizu, zato je bolečina močnejša od zadovoljstva. Zavedamo se, kaj smo, in tisto kar je v tem trenutku najbolj važno je, da bomo še lep čas v zmožnosti to biti, kar je v končni fazi tudi najbolj pomembno.  V miru želimo graditi novo zgodbo, ki upam, da bo z novo energijo spet prebudila prvo moštvo, ki je ogledalo vsega skupaj, kar drugače počnemo.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here