Tina Perše druga na Trnduru

0
766

Enduro sekcija kamniškega gorsko kolesarskega kluba Calcit Bike Team se je v nedeljo udeležila dirke slovenske serije v enduru Sloenduro, ki je potekala v Trnovici na Hrvaškem. Slovenska prvakinja Tina Perše jo je končala na drugem mestu, zmago ji je odnesel defekt v zadnji etapi. Miha Spruk je bil 25. skupno in sedmi v svoji kategoriji.
»Nekaj padavin pred startom je popestrilo pogoje v prvih etapah, ki pa so se v nadaljevanju precej izboljšale. Pred zadnjo etapo pa se je nebo spet stemnilo in uspelo nam je vsem zaključiti pred nevihto. Jaz sem do zadnje etape vodila pri ženskah, na koncu pa po defektu dosegla 2. mesto. Tam sem trenutno tudi v skupnem seštevku Sloenduro za Yano Dobnik in odločilna bo zadnja tekma v Grožnjanu,« je sporočila Peršetova.
»Bil sem 25. skupno, 7. V kategoriji. Bilo je spolzko na kamnitih, skalnatih delih, v gozdu pa oprijem dober. Pred zadnjo etapo je bilo že malo temno. Škoda za Tino, ki se je peljala proti gotovi zmagi, ampak jo je ustavil defekt,« pa je bil kratek in jedrnat Spruk.
PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo