V drugo četrtino vstopili uspešno

0
1152

Nedeljski dvoboj v Velenju se je zaključil z zmago rumenih, ki so v 750. prvoligaški tekmi preko Rauna Sappinena in Slobodana Vuka prišli do 130. gostujoče zmage. 200. nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije je zabeležil Tilen Klemenčič.

Tekmo 10. kola so bolje odprli varovanci Andreja Razdrha, ki so že v 11. minuti povedli preko Vuka. Izid na 0:2 je v 34. minuti srečanja povišal estonski napadalec Sappinen, le dve minuti zatem pa je Slobodan ”Dopplepack” Vuk dosegel že svoj 53. zadetek v dresu Domžal. Gostje so v drugem delu dvoboja prevzeli pobudo, v zaključku tekme preko Dominika Radića tudi uspeli dvakrat zadeti, toda tri točke so pripadle rumeni družini.

Tretjo zmago v sedmih dneh je strateg Domžal pospremil z naslednjimi besedami: “Po eni strani gre za veliko zadovoljstvo, saj smo zabeležili novo zmago. V prvem polčasu smo odigrali zelo korektno, agresivno, prikazali živahno predstavo, ki je bila napadalno usmerjena. V drugem delu igre pa rahlo razočaranje. Nasprotniku smo prepustili iniciativo, mislili smo, da smo tekmo že končali. Žal mi je, da smo tako lahkomiselno pristopili, ampak tudi to je lahko dobra šola za naprej. Rezultatsko se je zasluženo izteklo kot se je, saj smo konec koncev skupno gledano bili z naskokom boljši. Prikazano v prvem delu tekme bo potrebno raztegniti na celotnih 90. minut, to kar sem videl v drugem polčasu pa je tisto, česar ne želim gledati.”

Časa za veselje, počitek in pripravo na naslednjo preizkušnjo praktično ni, saj nogometaše Domžal nova tekma čaka že v sredo: “Tempo je ubijalski. Ob koncu tedna bomo imeli odigrano še šesto tekmo v sedemnajstih dneh, kar preprosto ni normalno, vendar tako pač je. Sestavljamo se iz tekme v tekmo, še vedno se spoznavamo, skozi sama srečanja pa poizkušamo kar se da napredovati. Kader znova ni tako številčen, da bi lahko redno spreminjali enajsterico, tako da se postopoma spravljamo k sebi in poizkušamo izbrati tistih enajst, ki so v danem trenutku po našem mnenju v optimalnem stanju,” je dejal Razdrh.

Veseli dejstvo, da mrežo nasprotnika redno treseta napadalca Slobodan Vuk in Rauno Sappinen, ki sta v preteklih srečanjih skupaj dosegla pet zadetkov: “To je nekaj najlepšega. V zadnjih obračunih smo dosegli po tri zadetke, kar je vselej odlično. Vesel sem tako za Slobodana Vuka, ki je našel strelsko formo, kot Rauna Sappinena, ki je zadel še drugič zapored. Upam in želim si, da bosta v tem ritmu nadaljevala tudi v prihodnje, saj je veliko lažje, ko napadalci pridno izkoriščajo ponujene priložnosti. Ob enem se je potrebno zavedati, da smo vsi skupaj zaslužni za dane in tudi prejete gole. Po včerajšnji predstavi sem tako zelo zadovoljen zaradi tretje zmage v nizu, po drugi strani pa zaradi pristopa v drugem polčasu zelo razočaran,” je zaključil Andrej Razdrh.

Sredin dvoboj z Olimpijo bo v Domžalah odigran ob 18. uri, vstopnice za tekmo pa so v predprodaji na voljo v NK Bar.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here