Kronika policijske postaje Kamnik (od 30.9. do 6.10.2019)

0
1723

30.09.2019
NA ŠUTNI PADLA KOLESARKA
Na Šutni je prišlo do prometne nesreče oziroma padca kolesarke. Ugotovljeno, da je do padca prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba kolesarke, kjer je s kolesom zapeljala v robnik in padla po vozišču. Kolesarki bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI
Na Ljubljanski cesti pri Lidlu se je zgodila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami. Kolesar je vozil kolo pod vplivom alkohola in zaradi vožnje preblizu desnega roba s pedalom zadel v robnik pločnika in padel na kolesarsko stezo.
Kolesarju bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

01.10.2019
PRIJAVA PROMETNEGA PREKRŠKA
Na Ljubljanski cesti pri gostilni Mlakar, voznica pešcu ni omogočila varno prečkanje vozišča, kateri je bil na sredini prehoda za pešce. Voznica namesto da bi ustavila je pešca obvozila kar po nasprotnem voznem pasu. Sledi zbiranje obvestil v zvezi izsleditve kršiteljice in pa ustrezen ukrep po zakonu v cestnem prometu.

TRČILA V ZAPORNICO
Na železniškem prehodu v Podgorju se je zgodila prometna nesreča in sicer je voznica spregledala utripajoče rdeče luči, ki označujejo prihod vlaka in zapeljala naprej v trenutku, ko se je spustila zapornica in udarila po vozilu in se odlomila. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

VINJEN VOZNIK
V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.80 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

02.10.2019
POSKUS VLOMA V HIŠO
Neznani storilec je v Zagorici na vzvod skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Policisti so opravili ogled kraja dejanja. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

03.10.2019
VLOM V VOZILO
Na parkirišču pri trgovini Hofer je neznani storilec na neugotovljen način vlomil v vozilo iz katerega je odtujil moško torbo v kateri je bilo 2.500,00 EUR. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG MOTORJA
Na Perovem je mladoletnik vozil moped brez veljavnega vozniškega dovoljenja in na podlagi te kršitve mu je bil moped zasežen in o kršitvi obveščen njegov oče, ki ga je prevzel. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

04.10.2019
TATVINA DENARNICE NA ODBOJKARSKI TEKMI V PARIZU
Neznani storilec je na odbojkarski tekmi v Parizu izkoristil nepazljivost oškodovanke tako, da ji je iz torbice odtujil denarnico z denarjem in dokumenti. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

ROPARSKA TATVINA V KOMENDI
V Komendi so neznanci pristopili do dveh občanov, katera sta se peš vračala domov iz prireditve v Komendi in ju pričeli z rokami in nogami pretepati, brcati, slačiti in ju pozivati naj jim izročita denar in telefone. Enemu je uspelo zbežati, drugemu pa so uspeli odtujiti denarnico z dokumenti, denar in mobilni telefon. Sledi pregled video posnetkov iz bencinskega servisa, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

05.10.2019
ZASEG NEZNANE SNOVI V KOMENDI
Policist je imel v Komendi v postopku občanko, kateri sta bila pri postopku zasežena dva alu zavitka folije z neznano snovjo bele barve za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršiteljico, uveden postopek o prekršku.

TATVINA DENARNICE
Občanka je nakupovala v trgovini New Yorker, ko ji je neznanec iz torbice odtujil denarnico z dokumenti in denarjem. Sledi zbiranje obvestil, pregled video posnetkov in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

06.10.2019
INTERVENCIJA V KOMENDI
Policisti so v Komendi na sejmu obravnavali intervencijo, kjer se je občan do svoje partnerice vedel na drzen, nasilen, nesramen in žaljiv način s tem da je vpil da jo bo zabil v steno, da ji bo zobe zbil, da ima drugega in s takšnim vedenjem pri njej povzročil občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti in strahu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here