Občina Lukovica se je predstavila v  Domžalah

1
1522

Že tako pestro sobotno dogajanje na domžalski tržnici, so tokrat na soboto 12 . oktobra  dopoldne, s ponudbo, kulturnim programom in še marsičem popestrili rokovnjači in ostali prebivalci iz občine Lukovica. Na prireditvi Dobrodošli v Domžalah so se tokrat predstavile  številne kmetije  in kulturna društva iz občine Lukovica. Na koncu sta nam  Katka Bohinc, organizatorka iz Občine Lukovica in Vido Repanšek, idejni vodja in organizator prireditev na domžalskem tržnem prostoru, spregovorila še o načrtih za naprej.
Med tem nas je po prireditvenem prostoru vodila Veseljakova  Tanja Vidic Goršak, ki nam je z besedo znala pričarati utrip Črnega grabna, tako ob posameznih predstavitvah društev, kot kmetij, ali posameznikov.  Poleg številnih obiskovalcev, krajanov občine Lukovice, sta bila na tržnem prostoru še  župan Občine Domžale Toni Dragar in županja Občine Lukovica mag. Olga Vrankar , ki sta se tako eden kot drugi zahvalila za zgledno sodelovanje med občinama. Ker je pač navada, da ko prideš v goste in kaj prineseš, je županja Lukovice županu podarila številne dobrote iz Črnega grabna, da bo lahko zdržal še vsaj tri mandate. Verjetno bodo dobrote pošle veliko prej.  Domžalski župan je lukoviški županji ob tej priložnosti podaril domžalski slamnik, ki ga, kakor je dejal, ni prejela med službovanjem na občini Domžale. S ponosom si ga je ob tej priložnosti poveznila na glavo in povedala, da kite za slamnik pletejo tudi v njeni občini.
V kulturnem programu so se predstavili  MePZ Šentviški Zvon z zborovodjema Špelo in Matevžem Kinkom, Društvo za ohranjanje in oživljanje kulturne dediščine Skrinjca z ljudskimi pevci, Godba Lukovica, ki delujejo pod strokovnim vodstvom Gregorja Dermola. Kulturno umetniško društvo Fran Maselj Podlimbarski Krašnja so zastopali ljudski pevci, ki so s seboj pripeljali še učenki glasbene šole Patricijo Kogovšek in Emo Juteršek.  Turistično društvo Gradišče pri Lukovici, ki je uprizorilo kmečko opravilo od zrna do žetve.
Poleg kulturnih društev so se s svojimi pridelki in izdelki predstavili številni ponudniki iz Lukovice in okolice. Kmetija Jergan je ponudila domači sir, Ekološka kmetija Plahutnik – Razgledi z Vrha je predstavila destinacijo in degustacije različnih ekoloških pridelkov, Ekološka Kmetija Pr´ Matožet iz Krašnje je ponudila domači kruh, pekovsko pecivo, jajčne testenine … Čebelar Anton Cirer je imel v ponudbi med in medene izdelke, Ekološka kmetija Janez Šinkovec oziroma po domače “Pri Osredkarju” je ponudila ekološke pridelke, Društvo upokojencev Lukovica se je predstavilo z rokodelskimi izdelki, Kmetija pri Rous je ponudila jabolka, Čebelarstvo Dular Mirko med in medene proizvode, Ekološka kmetija Kašnik jabolka, Lovska družina Lukovica je nudila degustacijo lovskega golaža, čaja ter predstavitev lovske družine, Poskusni sadovnjak Brdo pri Lukovici – Kmetijski inštitut Slovenije  je vsakemu obiskovalcu podaril jabolko. O svojem in ženinem delu kot rezbarja je spregovoril nekdanji učitelj  Janez Jarc-Žan, ki je razstavil paleto svojih in ženinih  rezbarskih umetnin. Rokovnjači  so povabili še na razstavo del društva upokojencev in na Lukov sejem v središče Lukovice v soboto 19. Novembra, kjer boste lahko posamezne razstavljavce, pridelovalce in prodajalce srečali ponovno.
djd

 

Oglasno sporočilo

1 KOMENTAR

  1. Dandanes nastopajo že kar med avtomobili. Očitno je ljubezen do jeklenega konjička slepa za kultivirano okolje.