Haya Veinhandl Obaid zasije na Evropskem Kadetskem Pokalu v Gyoru: Zgodovinski uspeh za Judo klub Komenda

0
381

Madžarsko mesto Gyor je bilo minuli vikend prizorišče nepozabnega trenutka za Judo klub Komenda, saj je njihova izjemna judoistka, Haya Veinhandl Obaid, stopila na zmagovalni oder Evropskega kadetskega pokala in osvojila 3. mesto v kategoriji kadetinj do 57kg. To je prva kolajna, ki jo je klub osvojil na tako prestižnem nivoju, kar predstavlja zgodovinski mejnik za judo v kamniško-komendski regiji.

Na tekmovanju, kjer se je pomerilo kar 512 tekmovalcev iz 28 držav, je Haya pokazala izjemno borbenost in talent. Kljub svojim petnajstim letom, se je kot najmlajša v svoji kategoriji, neustrašno spopadla tudi do dve leti starejšimi tekmovalkami. V močni konkurenci 35 tekmovalk je Haya dokazala, da je vrhunsko pripravljena, kar je rezultat dolgih let truda, vztrajnosti in redne udeležbe na treningih, pripravah ter tekmovanjih tako doma kot v tujini.

Evropski pokal v Gyoru je potekal 11. in 12. novembra 2023, po končanem tekmovanju pa je Haya skupaj s svojim trenerjem, Gašperjem Jermanom, ostala na mednarodnih pripravah, kjer bo še dodatno izpopolnjevala svoje znanje in spretnosti.

Haya je imela izvrstno postavitev že v začetnem žrebu, a si je morala pot do bronaste kolajne utrjevati skozi številne borbe. Kolajno je osvojila s kar petimi prepričljivimi zmagami. V prvi borbi se je pomerila s tekmovalko Luptakovo iz Slovaške in jo s svojo aktivnostjo premagala, saj je nasprotnica dobila tri kazni in Hansoku make izključitev. Kljub porazu proti kasnejši zmagovalki v kategoriji -57kg Agati-Alouache iz Francije je Haya s svojo neomajno voljo in borbenostjo nadaljevala tekmovanje v repasažu, kjer je premagala še štiri tekmovalke iz Madžarske in Češke ter z odličnimi nastopi stopila na zmagovalni oder in zasluženo prišla do bronaste kolajne in ponosno zastopala barve Slovenije na tem Evropskem pokalu.

Haya je postala tudi edina predstavnica Slovenije, ki se na tem tekmovanju lahko pohvali z odličjem. Je izjemna športnica, ki je s svojim dosežkom dvignila judo v kamniško-komendski regiji na višji nivo ter zagotovila, da bo njen klub ponosen na dosežek še dolgo časa. Čestitamo Hayi in nestrpno pričakujemo njeno vrnitev, ko jo bo klubski sprejem spremljal z zasluženim ponosom.

Katarina Kumer

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here