Petra Pavlič in Anže Kosmač uspešna v Rimu!

0
2888

Petra Pavlič in Anže Kosmač, oba člana Težkoatletskega kluba Domžale sta uspešno zastopala slovensko reprezentanco olimpijskega dviganja uteži na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Rimu.
O moči tekmovanja priča podatek, da so se ga udeležili številni evropski in svetovni prvaki med njimi tudi najboljši dvigovalec uteži na svetu Gruzijec Lasha Talakhadze aktualni olimpijski prvak in svetovni rekorder v supertežki kategoriji. Izvršni odbor Zveze olimpijskega dviganja uteži je Anžeta in Petro že v oktobru potrdil za nastop na tem prestižnem turnirju. Za oba je to pomenilo veliko priznanje hkrati pa tudi precejšnjo odgovornost. Petra je tekmovala v kategoriji do 64 kg, v isti kategoriji kot Loredana Toma, bronasta z zadnjega svetovnega prvenstva. Petra je v potegu dvignila 70 kg, v sunku pa je zmogla kar 89 kg, s čimer je bila zelo blizu tudi osebnemu rekordu.

Veliko borbenosti je pokazal tudi Anže v kategoriji do 89 kg. V potegu je sicer imel manjše težave, saj je le teden dni pred tekmovanjem pri treningu precej nategnil vezi v podlahtnici. V sunku pa je suvereno opravil s 150 kg. Petra je po tekmovanju povedala: »Z Anžetom sva se posebej za to tekmovanje pripravljala tri mesece. Trenažni proces je bil zelo naporen, vendar kar ima človek rad mu ni težko. Tekmovanje je bilo izvedeno na zares visokem nivoju, organizatorji so se zelo potrudili, posebna vzpodbuda so bili tudi gledalci, ki so prišli v velikem številu. Predvsem pa je takšno tekmovanje izredna priložnost za pridobivanje izkušenj in krepitev vezi z ostalimi reprezentancami.« Anže in Petra pa ne bosta imela veliko časa za počitek, že čez dva tedna ju čaka tekmovanje v ekipnem državnem prvenstvu. V začetku marca pa bosta ponovno zastopala slovensko reprezentanco, na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju na Malti.

V.O.

www.tak-domzale.si
FB: Težkoatletski klub Domžale
Instragram: takdomwl

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here