Kronika policijske postaje Domžale (od 8.4. do 14.4.2019)

0
1534

8. 4. 2019
VLOM V DRVARNICO V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v drvarnico v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, preščipnil ključavnico obešanko na vratih drvarnice ter tako prišel v notranjost le te, iz katere je odtujil dve otroški kolesi, s čimer je lastnika in lastnico oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 4. 2019
IZSLEDITEV POBEGLEGA GOJENCA
Policisti PP Domžale so na podlagi razpisanega iskanja za pobeglim gojencem vzgojno izobraževalnega zavoda in obvestila občana izsledili pobeglega gojenca, ter ga po izsleditvi privedli nazaj v zavod, kjer so ga predali vzgojitelju zavoda.

9. 4. 2019
TATVINA DENARJA IZ SALONA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja iz salona v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano vstopil v čakalnico salona v Domžalah in tam iz, na mizi odloženega pepelnika, odtujil napitnino, s čimer je lastnika oškodoval za 30 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 4. 2019
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP NA VIRU
Policisti PP Domžale so imeli na Viru v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le tega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo voznici na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznico bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11. 4. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DEPALI VASI
Policisti PP Domžale so imeli v Depali vasi v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,93 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

11. 4. 2019
PRIJETA OSEBA PRI TATVINI V TRGOVINI V DOMŽALAH IN ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so bili s strani varnostnika obveščeni o prijeti osebi pri tatvini v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je storilka v trgovini odtujila več artiklov v vrednosti 34,86 EUR, pri tem pa je bila prijeta s strani varnostnika. Policisti bodo zoper storilko po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. V postopku s storilko so policisti le tej zasegli manjšo količino prepovedane droge, zaradi česar bodo zoper njo uvedli tudi hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

12.4. 2019
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v naselju Mengeš. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena otrok kolesar in voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo, zaradi nepravilne smeri vožnje s strani otroka kolesarja. V prometni nesreči se je otrok kolesar lažje telesno poškodoval in je sam naknadno iskal zdravniško pomoč UBKC v Ljubljani. Ker je bil v prometni nesreči kot povzročitelj udeležen otrok, bodo policisti o zadevi napisali Uradni zaznamek.

12. 4. 2019
ZASEG DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku dva kršitelja, katerima je bila zasežena manjša količina prepovedane droge. Policisti bodo zoper oba kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

12. 4. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V RODICI
Policisti PP Domžale so imeli v Rodici v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, policisti pa bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

13. 4. 2019
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM V DOMŽALAH IN VOŽNJA VOZILA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v naselju Domžale. Ugotovljeno je bilo da je do nesreče prišlo, zaradi nepravilnega premika povzročiteljice katera je z vozilom trčila v parkirano vozilo, nato s kraja odpeljala ne da bi nudila podatke drugemu udeležencemu. Voznica je bila naknadno izsledena, ugotovljeno pa je bilo da je vozila vozilo v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja.
V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval. Policisti so povzročiteljici zaradi kršitve določil ZPrCP in ZVoz-1 izdali plačilni
nalog.

14. 4. 2019
ZASEG DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu je bila zasežena manjša količina prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo