4. Mednarodni pokal Komende – KOMENDA OPEN

0
1485

V soboto, 12.10.2019 smo v Športni dvorani Komenda že 4. leto zapored organizirali sedaj že tradicionalni mednarodni judo turnir, ki se je letos z izvrstno udeležbo izkazal za enega izmed največjih mednarodnih turnirjev v Sloveniji, poleg tega je to tudi največji dogodek v Občini Komenda izmed individualnih športov.
Sodelovalo je preko 400 tekmovalcev starostnih kategorij U10, U12, U14 in U16 iz kar 40 klubov, iz 6 držav. Gostili smo tekmovalce iz celotne Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Italije in Bolgarije. Na kar 4 tatamijih so se odvijale spektakularne borbe, katere si je ogledalo preko 800 obiskovalcev. Vsi udeleženci so prejeli lepe nagrade. Na uradni otvoritvi tekmovanja se je kot častni gost in govorec na povabilo odzval tudi župan Občine Kamnik, g. Matej Slapar, ki je s spodbudnimi besedami nagovoril naše tekmovalce, glede na to, da je večji del naših sekcij tudi na kamniškem območju.

Podelili smo tudi pokale najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam v posameznih kategorijah, prav tako pa najbolje uvrščenim klubom v skupnem seštevku borb v kategorijah U12, U14, U16.

Najvišje so se uvrstili:

  1. JUDO KLUB APOLON MARIBOR
  2. JUDO KLUB KOMENDA
  3. JUDO KLUB BEŽIGRAD
  4. JUDO KLUB LOKOMOTIVA VRŠAC
  5. JUDO KLUB OLIMPIJA KRMELJ

Za Judo klub Komenda je nastopilo kar 48 tekmovalcev. Skupno so osvojili 10 zlatih, 9 srebrnih in 13 bronastih kolajn. S posebnim dosežkom so izstopali LEON ADROVIĆ, ki je prejel pokal za NAJ tekmovalca v kategoriji U10, HAYA VEINHANDL OBAID, ki je nastopila kar v dveh starostnih kategorijah (U12 in U14) in bila dvakrat 1. ter prav tako osvojila pokal za NAJ tekmovalko v kategoriji U14, ter LUKA LUKŠIČ, ki je prav tako kot Haya nastopil dvakrat, v kategorijah U14 in U16 in osvojil dvojno zlato.

Upamo, da bomo s tako uspešnim dogodkom nadaljevali tudi prihodnja leta in s tem v Občino Komenda privabili še veliko mladih športnikov in obiskovalcev.

Katarina Kumer

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here