V Novi Gorici začetek ciklokros pokala

0
1704

Nova Gorica je gostila prvo dirko slovenskega pokala v ciklokrosu, ki je štela tudi za italijanski seriji Trofeo Triveneto in Trofeo Granzon. Na startu so bili tudi člani kamniškega Calcit Bike Teama. Najboljša dosežka med njimi je dosegel Matic Kranjec Žagar s petim mestom.

Ciklokros dirke sicer potekajo v bolj jesenskih in zimskih razmerah, tokratna pa je bila v lepem in toplem vremenu. Prireditelji so na travniku ob Trgu Evrope in Kolodvorski cesti sicer gostili več kot 250 tekmovalcev.

Matic Kranjec Žagar je bil peti med starejšimi mladinci, v tej kategoriji je bil deveti Blaž Žle. Med mlajšimi mladinkami je bila sedma Hana Kranjec Žagar. V najbolj prestižni moški elite kategoriji je barve Calcit Bike Teama zelo dobro zastopal Mihael Štajnar, ki je končal na sedmem mestu. Peter Zupančič je bil 18., Simon Erjavec pa dirke ni končal.

Štajnar in Zupančič

»Od štarta sem želel pridobiti čim več pozicij, prvi krog sem vodil, potem pa je počasi zmanjkalo moči. Italijani so me prehiteli, zato sem dirko nadaljeval v svojem tempu. Ujel sem sicer skupino pred seboj, a sem naredil preveč napak in mi jih ni uspelo držati. Z rezultatom sem zadovoljen. Proga je bila precej zavita, z veliko šprinti iz ovinka, kar mi očitno ustreza,« je po dirki dejal Štajnar.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here