Ansambel Krt se je vrnil z gostovanja v Zürichu

0
1905

Ansambel Krt se je vrnil z gostovanja v Zürichu, kamor je odšel na povabilo mestnega pihalnega orkestra Zürich, ki je ob zaključku letošnjega »Oktoberfesta« pripravil svoj letni koncert. Da je v goste prišel »delat«, je ansambel pokazal že veliko pred začetkom koncerta, ko je na ulici in v preddverju dvorane iz svojih instrumentov izvabljal »reklamne« zvoke in s tem »ujel« kar nekaj »švicarjev«, ki so potem vstopili in se prepustili presenečenju zaključka sobotnega dneva.
Tokrat se je vse odvijalo na osnovi »Oberkraina« kar je posledično pomenilo spremljavo orkestra z narodnozabavno zasedbo. Seveda taka zasedba našim občanom ni tuja, saj je nekdaj kamniški pihalni orkester večino programa posvečal takemu žanru. No, v našem primeru je bilo to sodelovanje orkestra in ansambla nekaj novega in temu primerno se je odzivalo tudi občinstvo, ki je napolnilo dvorano »Kirchgemeindehous Aussersihl« v središču mesta.Temu dogodku primerne so bile tudi obleke glasbenikov in glasbenic, ki so izvajali koncertno-zabavni program. Med programom so se jim pridružili še pevci moškega zbora »Sengerbund« iz Eglisaua in pevka Barbara. Klasičnemu programu mešanice avstrijskih, nemških in švicarskih napevov za ta namen so se pridružile tudi nekatere viže zabavnih aranžmajev in pa zimzelenih melodij, pri katerih je seveda občinstvo z vso vnemo tudi sodelovalo. Po prvi polovici odigranega programa (14 skladb) je sledila tombola – točneje srečelov, ki so ga pripravili organizatorji, v katerem je bilo moč opaziti barvitost in različnost vseh možnih dobrot in artiklov…

Seveda se je neštetokrat ponovila tudi njihova zdravica »ein prosit der gemütlichkeit« in v času 4-urnega druženja smo z obiskovalci postali eno. Vsekakor lahko zaključimo z besedami povezovalca: drugo leto nasvidenje na novem zanimivem koncertu!

Besedilo: Ansambel Krt
Fotografije: SMEZ 2019

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here