Mestni derbi domžalskih ekip

0
1961
action during 1.SKL Women league basketball match between Jasmin Sport Ledita and Cinkarna Celje in Domzale, Slovenia on October 4, 2019

Mestni derbi domžalskih ekip je pred glasnim in številnim občinstvom brez dvoma pripadel ekipi Jasmin Sport Ledite, ki je po zaslugi odlične prve četrtine premagala lokalne tekmece.

1. SKL za ženske, 6. kolo
Sreda, 30. oktober, ob 19:00 Srednja šola Domžale

JASMIN SPORT LEDITA : DOMŽALE 63:53 (22:9, 15:20, 12:14, 14:10)

Prvi domžalski derbi v letošnji sezoni državnega prvenstva 1.SKL so bolje začele košarkarice Ledite, ki so v prvi četrtini prišle do vodstva za 13 točk. Gostje iz ŽKK Domžale so se v drugi četrtini na krilih Tjaše Senčar, ki je vseh 10 točk dosegla v prvem polčasu, vrnile v igro in pred nadaljevanjem zaostajale za 8 točk.

Košarkarice ŽKK Domžal so se na začetku tretje četrtine z delnim izidom 6:0 približale na vsega dve točki zaostanka, v 24 minuti rezultat celo izenačile, navijači pa so lahko do konca tekme spremljali izenačeno srečanje. Šest točk prednosti so domačinke v zadnjem delu srečanja le uspele zadržati in na koncu zmagale z desetimi točkami razlike.

Pri Jasmin sport Lediti je Eva Prevodnik dosegla 20 točk ter zbrala 9 skokov in 7 podaj. Pri Domžalah je Maja Grintal dosegla 15 točk.

Jasmin sport Ledita se bo 8. novembra doma pomerila z Ježico, Domžale pa že v soboto čaka obračun s Cinkarno Celje.

Čestitke dekletom za zmago in trenerjem.
Se vidimo pod koši 1. SKL za ženske.

Izjavi trenerjev:

Alen Ploj, trener Jasmin sport Ledite:
“Kljub novi zmagi se zavedamo, da danes nismo odigrali kot znamo. Uspeli smo osvojiti novi dve točki, kar je najbolj pomembno.”

Bojan Hladnik, trener Domžal:
“Čestitke mojim puncam za odlično tekmo. Vzdušje je bilo res fantastično, bilo pa je blazno vroče. Odlična tekma, žal nam je na koncu zmanjkalo moči.”
Pred tekmo je bila Ledita izraziti favorit, zato so bili glasni navijači predvsem našega kluba, ki so kazali navdušenje nad borbo naših deklet. 

 

JASMIN SPORT LEDITA
ŽKK Domžale
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here