Mladinska selekcija Domžal je na prvi tekmi 2. kroga Uefa Youth League remizirala z aktualnim prvakom!

0
880

Rumeni bojevniki so se v četrtek zvečer vrnili v domače okolje, ob prihodu v Slovenijo pa so misli strnili trener Darko Birjukov, napadalec Tian Pantelić in strelec izenačujočega zadetka Jost Pišek.

V dvoboju z noro končnico so sicer prevladovali domači, vendar Domžalčani se niso dali in prvi polčas se je kljub številnim priložnostim zaključil brez zadetkov. Na razmočenem igrišču je sledilo razburljivo nadaljevanje, ki je kar dva zadetka vsebovalo v sodniškem dodatku, toda najprej je v 62. minuti dvoboja za vodstvo rumene družine poskrbel Tamar Svetlin, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Porto je po prejetem zadetku še močneje pritisnil in v 78. minuti je bil izid po zaslugi Duarteja Moreire poravnan. Ko se je že zdelo, da se bosta mladinski moštvi Porta in Domžal razšli z rezultatom 1-1, je v 94. minuti gol dosegel Tomas Esteves. Nogometaši Domžal so nemudoma krenili v protinapad in štiri minute kasneje je na sceno stopil rezervist Jošt Pišek, ki je s fantastično izvedenim prostim strelom poskrbel za nepopisno veselje v taboru gostov.

Darko Birjukov

“Iskrene čestitke fantom za prikazano. Tako v igri, kot v taktični disciplini so namreč dali vse od sebe. Porto je izredno kvalitetna ekipa in vedeli smo, da bomo morali za pozitiven rezultat trdo garati. Po danem zadetku smo bili pod še močnejšim pritiskom, vendar vztrajanje vse do zadnjega se je izplačalo. Ko smo prejeli zadetek v 94. minuti, smo s petimi nogometaši odšli v napad in na izvrsten način zadeli. V Slovenijo smo se vrnili z aktivnim rezultatom, kar je pred povratno tekmo izredno pomembno. Imamo znanje in kakovost, v fantih pa si želimo zbuditi zmagovalno miselnost. Nadejam se, da bomo pred polno tribuno Športnega parka, s pomočjo naših navijačev upravičili zaupanje in naredili korak naprej na evropskem prizorišču,” je po tekmi dejal vidno zadovoljni strateg Darko Birjukov.

Z videnim je bil zadovoljen tudi Tian Pantelić, ki je bil zaradi udarca primoran tekmo končati predčasno: “V srečanje smo krenili odločno in se držali navodil trenerja. V sredini prvega polčasa smo trpeli in bili v podrejenem položaju, vendar številne napade Porta smo uspešno odbili. Tudi mi smo imeli svoje priložnosti, ki bi jih lahko bolje izkoristili, a vseeno smo z končnim razpletom zadovoljni. Igranje proti evropskemu prvaku je bilo zelo zahtevno, saj je to nekoliko višji nivo igre, kot smo ga navajeni v domačem prvenstvu. Mislim, da smo se pokazali v dobri luči, cilj pred povratno tekmo pa je jasen, to je napredovanje. Dvoboj v Domžalah bo nedvomno težji kot gostujoči in predvsem zanimivejši oziroma atraktivnejši. Obeta se pravi praznik nogometa, zato bi povabil vse navijače, da nas pridejo spodbujati in nam tako pomagajo do uvrstitve v naslednji krog.”

Jošt Pišek je v igro vstopil v 78. minuti srečanja, slabih dvajset minut kasneje pa je z odličnim udarcem poskrbel za izredno pomemben zadetek: “Porto je skozi celotnih 90 minut bil zelo agresiven, živahen tekmec, vendar uspeli smo zadržati vse njihove nalete. Po zaslugi Tamarja smo povedli, nato že bili v izgubljenem položaju, toda karakter in odgovor ekipe v končnici je bil izjemen. Preprosto nismo obupali, vedeli smo, da moramo vztrajati vse do konca in za celoten vložek smo bili v 98. minuti tudi nagrajeni. Občutki ob zadetku so bili zares fantastični. Tako reakcije soigralcev kot trenerjev in ostalih članov strokovnega štaba so bile zares nepopisne- Ob enem se zavedamo, da s tem nismo naredili še ničesar. Na povratni tekmi, ki jo že nestrpno pričakujemo, gremo na zmago. V Domžalah si želimo polno tribuno in ob bučni podpori verjamem, da se lahko nadejamo tudi napredovanja v naslednji krog mladinske Lige prvakov!”

Srečanje bo v Domžalah na sporedu 27. novembra, ob 17. uri. Informacije o vstopnicah bodo znane kmalu.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: FC Porto

Oglasno sporočilo