Kronika Policijske postaje Kamnik (od 19.2. do 25.2.2024)

0
1182

19. 2. 2024
INTERVENCIJA V PODGORJU
Policisti so v naselju Podgorje obravnavali intervencijo do katere je prišlo zaradi verbalnega spora med bratoma. Na kraju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

ZASEG PIŠTOLE
Policisti so imeli na Glavnem trgu v postopku osebo, kateri so na podlagi 123.člena ZP-1, proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli kovinsko pištolo z napisom Start 3 Kal 6mm. Po kategorizaciji pištole bo zoper kršitelje, uveden postopek o prekršku.

NAJDENA DENARNICA
Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasil občan in povedal, da je našel denarnico v kateri je bila OI, VD, ZZZS, dijaška izkaznica, bančna kartica delavske hranilnice in pa bankovec za 10 eur. Napisan zapisnik o najdenih stvareh.

POŠKODOVANJE GARAŽNIH VRAT
Neznani storilec je v Mekinjah poškodoval garažna vrata. Materialna škoda za okoli 150 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

VAROVANJE NEPRIJAVLJENEGA SHODA PRED ZD KAMNIK
Policisti PP Kamnik so med 16.00 in 17.30 uro skladno z načrtom PP opravili varovanje neprijavljenega shoda v podporo proti ukinitvi kamniške urgence. Pri varovanju posebnosti ni bilo ugotovljenih, prav tako ni bil ugotovljen organizator.

20. 2. 2024
NAJDEN MOBILNI TELEFON
Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasil občan in povedal, da je v Lokah v Tuhinju našel mobilni telefon znamke Samsung, črne barve z vijoličnim ovitkom (francoski jezik). Napisan zapisnik o najdenih stvareh.

NEREALIZIRANA PRIVEDBA
Policisti so na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča Ljubljana, realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni sama zglasila na sodišču, prav tako pa ni prevzemala pošte. Tako, da je bil po hitrem postopku odpeljan na sodišče.

INTERVENCIJA V MEKINJAH
Policisti so v naselju Mekinje obravnavali intervencijo do katere je prišlo zaradi verbalnega spora med sprehajalcema psov. Na kraju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA V IC ŽEJE
Policisti so v IC Žeje v podjetju Express One Slovenia, obravnavali tatvino ročnega pometača. S tem je neznani storilec oškodoval omenjeno podjetje za okrog 200,00 evrov. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDENA DENARNICA
Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasil občan in povedal, da je v gostinskem lokalu Toscana našel denarnico z vsebino. Napisan zapisnik o najdenih stvareh.

KAZNIVO DEJANJE ZATAJITVE
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve, kjer je občanka v športnem parku v Podgorju pozabila torbico v kateri je bil mobilni telefon Nokia ter 60 evrov gotovine. Ko se je vrnila nazaj, torbice ni bilo več. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

INTERVENCIJA V MOSTAH
Policisti so v naselju Moste obravnavali intervencijo do katere je prišlo zaradi verbalnega spora med sestrama. Zaradi nasprotujočih se izjav sledi uradni zaznamek o neuvedbi postopka.

NEPRAVILNO PARKIRANJE NA ŠUTNI
Anonimni občan je poklical policijo in povedal, da je na mestni Šutna ulici nepravilno parkirano vozilo. Na kraju ugotovljeno, da je na zgoraj navedeni ulici, dejansko nepravilno parkiran osebni avtomobil. Izdano obvestilo o prekršku, zaradi nepravilnega parkiranja.

21. 2. 2024
KAZNIVO DEJANJE GROŽNJE
Policisti so obravnavali kaznivo grožnje, kjer je občan uslužbencu CSD Kamnik grozil zoper življenje in telo ter mu fizično oviral delo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

INTERVENCIJA V KAMNIKU
Policisti so v naselju Kamnik obravnavali intervencijo do katere je prišlo zaradi verbalnega spora med sosedoma. Zaradi nasprotujočih se izjav sledi uradni zaznamek o neuvedbi postopka.

INTERVENCIJA V MOSTAH
Policisti so v naselju Moste obravnavali intervencijo do katere je prišlo zaradi verbalnega in fizičnega spora med izven zakonskima partnerjema. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

22. 2. 2204
SAMOMOR
Policisti so obravnavali samomor z obešanjem. Smrt je potrdila dežurna zdravnica ZD Kamnika, ki je odredila tudi sanitarno obdukcijo. Sama smrt je po njeni oceni nastopila med 12 do 24 ur nazaj. Poslovilno pismo ni bilo najdeno. Pokojni je bil po končanem ogledu predan pogrebni službi KPK in je bil odpeljan na ISM. Opravljen ogled, zavarovana je bila PVC vrv. Tuja krivda izključena, sledi poročilo ODT.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V KAMNIKU
Neznani storilec je v naselju Kamnik s primernim orodjem na vzvod vstopil skozi stranska lesena vrata stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost. V notranjosti je pregledal prostore v hiši, vendar pa ni ničesar odtujil. Materialna škoda z aokoli 1500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

VOŽNJA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v Kamniku v postopku voznika, ki je vozi vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V času postopka je bil odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal rezultat 0,00 mg/L. Na kraju mu je bilo vozilo začasno zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo MNZ (23.člen ZPrCP). Za začasni zaseg vozila mu je bilo na kraju izdano Potrdilo o zasegu in napisan Zapisnik o primopredaji vozila ter zaseg RT, katere bodo poslane na UE Kamnik. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sledi obdolžilni predlog na OS Kamnik.

TATVINA OSEBNEGA AVTMOBILA
Policisti so v naselju Zduša obravnavali tatvino osebnega znamke Škoda, tip Roomster, sive barve. Nastala materialna škoda za 2500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

IZGUBA DENARNICE
Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasil občan in prijavil izgubo denarnice z dokumenti in sicer OI,VD, ZZZS, bančno kartico NKBM.

INTERVENCIJA IN NUDENA ASISTENCA
S strani ZD Kamnika smo bili obveščeni o občanki, ki ima psihične težave in ne uživa predpisane terapije, kar močno vpliva na bivanje in sobivanje vseh v stanovanjski hiši. Zdravnica dežurne ekipa Zdravstvenega doma Kamnik, je odredil prisilno hospitalizacijo v PH Polje in zaprosil policiste za nudenje asistence pri prevozu pacientke.

23. 2. 2024
KAZNIVO DEJANJE SPLETNE GOLJUFIJE
Oškodovanec se je zglasil na policijsko postajo in prijavil kaznivo dejanje spletne goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je neznanega storilca, ki je preko FB profila prodajal Makito vrtalno kladivo za 200 evrov, oškodovanca napeljal, da je preko lažne DPD strani potrjeval več plačil v skupni vrednosti 679,75 evrov.

PROMETNA NESREČA V VOLČJEM POTOKU
Izven naselja Volčji potok se je na parkirišču zgodila prometna nesreča, zaradi nepravilnega premika. Materialna škoda za okoli 1000 evrov. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilnih cestnega prometa.

POŠKODOVANJE OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila na Livarski ulici v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je na parkirišču neznani storilec s silo telesa odlomil levo bočno ogledalo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

INTERVENCIJA NA PEROVEM
Policisti so v naselju Perovo obravnavali intervencijo do katere je prišlo zaradi verbalnega in fizičnega spora med izven zakonskima partnerjema. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

24. 2. 2024
VINJEN VOZNIK
V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1,04 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Na podlagi 107. čl. ZPrCP mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, izdano mu je bilo Potrdilo o izrečeni prepovedi vožnje in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
Na regionalni cesti I. reda Duplica – Kamnik pri BS Petrol se je zgodila prometna nesreča s samoudeležbo, zaradi vožnje preblizu desnega roba. Udeleženec je bil preizkušena z alkotestom, ki je po pravilni uporabi pokazal 0,00 mg/l, prav tako ni bil nihče telesno poškodovan. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilnih cestnega prometa.

25. 2. 2024
NEPRAVILNO PARKIRANJE NA ŠUTNI
Anonimni občan je poklical policijo in povedal, da je na mestni Šutna ulici nepravilno parkirano vozilo. Na kraju ugotovljeno, da je na zgoraj navedeni ulici, dejansko nepravilno parkiran osebni avtomobil. Izdano obvestilo o prekršku, zaradi nepravilnega parkiranja.

INTERVENCIJA V KAMNIKU
Policisti so v naselju Kamnik obravnavali intervencijo do katere je prišlo zaradi verbalnega spora med izven zakonskima partnerjema. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA
Izven naselja Volčji potok se je zgodila prometna nesreča, zaradi prekratke varnostne razdalje. Oba udeleženca sta bila preizkušena z alkotestom, ki je po pravilni uporabi pri obeh pokazal 0,00 mg/l, prav tako ni bilo nihče telesno poškodovan. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilnih cestnega prometa.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here