Trije Calcitovci v Italiji nabirali dragocene izkušnje

0
1032

Slovenska reprezentanca v ciklokrosu je bila konec tedna na evropskem prvenstvu v italijanskem Silvelleju, v njej pa so bili tudi trije člani kamniškega Calcit Bike Teama. Med mladinci sta dirkala Matic Kranjec Žagar in Blaž Žle, med mlajšimi člani Mihael Štajnar. Simon Erjavec je pomagal strokovnemu delu ekipe.

Kamniška trojica je dirkala v nedeljo. Štajnar je na koncu osvojil 44. mesto, Kranjec Žagar 58. in Žle 66. Vsi so startali iz ozadja, saj je Slovenija brez točk, s katerimi bi lahko dirko začeli bolj spredaj. Proga je bila polna blatu, prehitevanje je bilo težko. Celotna slovenska ekipa je izkoristila evropsko prvenstvo za spoznavanje z mednarodno konkurenco in nabiranje izkušenj, zato pretiranega razočaranja ni bilo. Ob tem je treba izpostaviti, da Calcitovi tekmovalci v prvi vrsti dirkajo v krosu z gorskimi kolesi.

“Start mi na žalost ni uspel in tudi prvi krog mi ni šlo. Dvakrat sem tudi padel, po padcih pa sem izgubil stik s skupino in do konca odvozil v svojem tempu. Od dirke sem pričakoval malo boljši rezultat, a vseeno za prvo ciklokros dirko na takem nivoju je bilo v redu,” je dejal Štajnar.

“Dirko sem startal iz zadnje vrste. Zelo težko je bilo prehitevati, saj je bila proga zelo ozka in zelo blatna. Z svojim dirkanjem nisem zadovoljen, četudi to ni moja disciplina kolesarstva. Dirko sem končal z enim krogom zaostanka za prvim tekmovalcem,” je povedal Kranjec Žagar.

“Startal sem iz zadnje vrste in nisem prav dobro vozil. Od starta pa ni bilo možno prehitevanje. Bila je zelo blatna proga in veliko je bilo treba teči. Pridobil sem nekaj mest, a zaradi tehničnih težav spet nazadoval. Izkušnja je bila dobra in upam, da bom imel še kakšno priložnost,” je menil Žle.

Foto: prijavim.se
PR Calcit Bike Team

.
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here