Kamničan Teo Herbstritt tudi poletni državni prvak v smučarskih skokih

0
1553

Teodor Igor Herbstritt je po zimskem naslovu državnega prvaka v smučarskih skokih dečkov do 15 let, dodal še uspeh na poletnem državnem prvenstvu. Skupno je zmagal tudi poletno sezono 2019. Prireditelj tekmovanja, Smučarska zveza Slovenije, je izvedla tekmovanje v sodelovanju z organizatorjem ND Rateče Planica, in sicer v Planici meseca septembra. Tekma je potekala na skakalnici HS 61, K 55, točka za meter 2,8.
Zmagovalec Teo Herbstritt, ki zastopa barve Sam Ihana, je skočil 62 metrov in 62,5 metra in v povprečju za slog prejel 18,5 točke, kar je bilo dovolj za zmago s prednostjo kar 12,1 točke. Drugo mesto je s skokoma 61 metrov in 61,5m dosegel Iztok Bečan iz SD Dolomiti, tretji pa je bil Jaka Drinovec, s skokoma 60,5 metra in 62,5 metra iz NSK Tržič, FMG. O množičnosti in dobri sistemski ureditvi smučarskih skokov v Sloveniji pove podatek, da je na tekmi nastopilo blizu 50 tekmovalcev iz 13 klubov.
Osvojiti dvojni naslov državnega prvaka v Sloveniji je spoštovanja vreden dosežek. Teo se s skoki ukvarja že od drugega razreda, to je sedem let. Najprej je nastopal za SSK Mengeš, sedaj pa je član SSK Sam Ihan. Obiskuje deveti razred Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, živi pa na Lazah v Tuhinju. Trenira dnevno, za kar mu ne manjka ne volje, ne veselja. Do sedaj je njegova najdaljša znamka kar 120 metrov, ki jih je dosegel v Planici. Je neustrašen, ne boji se velikih skakalnic, napornih treningov in tudi mnogih odrekanj. Je vztrajen, želi si uspehov in že danes ima za osnovni cilj nastop na Olimpijskih igrah.
Dvojnega naslova državnega prvaka je seveda zelo vesel, saj je bil že velikokrat v ospredju, nikoli pa čisto na vrhu. Nastopil je že tudi na tekmah v tujini, nazadnje v Nemčiji in Švici.
Teo se zaveda, da je uspeh prvenstveno odvisen od njega in tudi drugih. Zato se zahvaljuje vodstvu Osnovne šole Šmartno v Tuhinju in učiteljem, ki razumejo njegovo športno udejstvovanje. Posebej je hvaležen staršem, ki ga dnevno vozijo na treninge in tekme ter Smučarsko skakalnemu klubu Sam Ihan, predvsem pa trenerju Davidu Krapežu, ki ga je »pripeljal« do trenutno največjega uspeha.

Čestitke mlademu skakalcu in srečno v naprej.

Besedilo in fotografije: Jože Arko

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here