Kronika policijske postaje Kamnik (od 11.11. do 17.11.2019)

0
1897

11.11. 2019
POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so v Šmarci obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

GOLJUFIJA PRI NAKUPU VOZILA
Občan se je zglasil in prijavil goljufijo pri nakupu vozila. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je občan preko spletne strani Mobile.de, gre za nizozemsko podjetje našel vozilo znamke BMW za katerega je nakazal večjo vsoto denarja, vozila pa ni prevzel, ker je podjetje v stečaju. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ROP V TRGOVINI MERCATOR
V trgovini Mercator je neznanec s poveznjeno kapuco in preko obraza polprozorno sivo tkanino pristopil do prodajnega pulta do blagajničarke in od nje zahteval denar, katerega mu je izročila. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

12.11. 2019
VSTOP V STANOVANJE V KOMENDI
Policisti so bili obveščeni o onemogli osebi v stanovanjski hiši v Komendi, kateri so nato na podlagi suma, da se mu je kaj pripetilo, skozi odprto okno vstopili v objekt in pomagali občanu, kateri zaradi poškodbe noge ni mogel hoditi in odpreti vrat. Občana je oskrbela dežurna ekipa zdravstvenega doma Kamnik in ga odpeljala na zdravljenje. Policisti so izdali potrdilo o vstopu v stanovanje in pa sledi poročilo pristojnim službam.

13.11. 2019
POSKUS VLOMA V TRGOVINO SVILANIT
Policisti so na Kovinarski cesti obravnavali poskus vloma v trgovino. Neznanec je pristopil do vhodnih vrat trgovine, kjer je z neznanim primernim predmetom na vzvod vlomil skozi vrata v notranjost, kjer ga je prepodila alarmna naprava. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA NA LJUBLJANSKI CESTI
Policisti so na območju Kamnika obravnavali intervencijo, kjer sta se sprla občana med seboj zaradi parkiranja na privatnem parkirišču. Kršitelju je bil zaradi vpitja in žaljenja izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE
S strani občana iz Komende smo bili obveščeni, da soseda posluša glasno glasbo, vpije in moti nočni mir in počitek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občanka močno vinjena vpila in poslušala glasno glasbo, katera se je slišala po ulici. Ker se omenjena kljub opozorilom in ukazu policista naj se umiri, ni umirila in pri tem žalila policiste z neprimernimi besedami je bilo pričakovati, da bo s prekrškom nadaljevala je bilo zoper kršiteljico odrejeno 12 urno pridržanje do iztreznitve, tako da je do jutra prespala v prostorih za pridržanje. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

14.11. 2019
PROMETNA NESREČA V MOSTAH
V Mostah je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje voznika priklopnega vozila. Povzročitelju je bila zaradi kršitev ZPrCP izrečena globa.

15.11. 2019
PROMETNA NESREČA V NASELJU STUDENCA
V naselju Podstudenca je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo zaradi vožnje preblizu levega roba vozišča voznice, katera je nato zapeljala na brežino in poškodovala vozilo. Povzročiteljici je bil zaradi kršitev ZPrCP izrečena globa.

TATVINA TABLIČNEGA RAČUNALNIKA
Neznani storilec je na območju Kopra iz odklenjenega vozila, kateri je bil parkiran pred lokalom odtujil tablični računalnik znamke Samsung Galaxy Tab A6. Sledi odstop kaznivega dejanja na policijsko postajo Koper.

VINJEN VOZNIK
V Podgorju je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,61 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

16. 11. 2019
INTERVENCIJA V ŽUPANJIH NJIVAH
Policisti so v Županjih Njivah obravnavali intervencijo, kjer se je pijan občan do svojega očeta vedel na drzen, nasilen, nesramen in žaljiv način s takšnim vedenjem pri njemu povzročil občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti in strahu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

17. 11. 2019
POŠKODOVANJE TUJE STVARI
Nekaj pred 7. uro je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o poškodovanju znamenj v Mostah pri Komendi. Policisti PP Kamnik so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznani storilec preko noči z neznanim predmetom (najverjetneje pirotehniko) poškodoval prometni znak in dve cerkveni znamenji – razpeli. S tem dejanjem je lastnike predmetov oškodoval za nekaj več kot 4000 evrov. Policisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here