Palačinke, zabava in košarka. Kaj je boljšega?!

0
1756

V soboto 9.11 je v Domžalah potekal 1. turnir Annamarie Prezelj v sklopu projekta Šola košarke Annamaria Prezelj pod okriljem Ženskega košarkarskega kluba Domžale, ki poteka na številnih osnovnih šolah v Domžalah in njegovi okolici (OŠ Venclja Perka, OŠ Trzin, OŠ Preserje pri Radomljah, OŠ Jurija Vege Moravče, OŠ Vrhpolje in OŠ Janka Kersnika Brdo).

Annamaria Prezelj je profesionalna slovenska košarkarica, ki igra v klubu PWSZ Gorzów Wielkopolski na Poljskem in zastopa barve Slovenije, trenutno prav na kvalifikacijah za EuroBasket.

Turnirja se je udeležilo približno 50 učenk od 1. do 7. razreda. Dekleta so se pomerila v košarki, med tekmam pa so potekala različna nagradna tekmovanja, za katere nagrade sta priskrbela sponzorja dogodka Picerija Pipca in Fintess center Ložar. V družinskem tekmovanju je bilo že še posebej napeto, vendar je na koncu zmago odnesla domov družina Kokalj.

Poleg košarkarskega dela so potekale tudi ustvarjalne delavnice, kjer si lahko izdelal košarkarske cofke, žogo iz papirja ali pa pobarval košarkarsko pobarvanko. Dekleta so imela možnost tudi lakiranja nohtov in začasnih tattoojev. Gledalci so na tribunah navijali za dekleta, privoščili pa so si tudi brezplačne 10-minutne masaže izpod rok maserke Sare. Vsi obiskovalci dogodka pa so lahko svoje brbončice umirili z okusnimi palačinkami Čokočinke.

Annamaria Prezelj je po turnirju izjavila »Izredno sem zadovoljna in vesela s tem kako se je turnir iztekel. Presenečena sem bila nad številom ljudi, ki nas je na prvem turnirju tudi obiskalo. Nad tem sem tudi zelo počaščena. Celotna organizacija  dogodka je bila na izredno visokem nivoju. S tem bi se zahvalila klubu ŽKK Domžale za odlično organizacijo. Vesela sem, da je projekt končno zaživel in se o njem tudi odmevno govori. To pa je šele začetek, za prihodnost je še veliko novih idej  in ciljev, ki smo si jih zastavili. Hvala vsem za podporo.«

Nad razpletom turnirja je bilo zadovoljeno tudi vodstvo kluba ŽKK Domžale, še posebej predsednik kluba Bojan Dremel. »V Ženskem košarkarskem klubu Domžale smo veseli in ponosni na zaupanje  Annamarie Prezelj, da skupaj z nami gradi prvovrsten projekt šole košarke v Sloveniji. Izjemen odziv deklet že na prvem turnirju je pokazal, da Annamaria ni samo odlična košarkarica, ampak tudi izjemno pozitivna osebnost, pravi magnet za mlade košarkarice. Zahvaliti pa se moram tudi vodji šole košarke Maji Grintal, za super organizacijo, izjemni ekipi trenerjev in drugih sodelujočih na dogodku ter sponzorjem, ki so naredili dogodek naredili tako odličen.”

V prihodnosti lahko pričakujemo še veliko tovrstnih dogodkov in s tem tudi širitev znanja in bolj bistveno, širitev ljubezni do košarke na domžalskih tleh.

Avtor besedila: Maja Grintal

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here