Kronika policijske postaje Domžale (od 18.11. do 24.11.2019)

0
1619

18.11.2019
VLOM V TOVORNO VOZILO IN TATVINA ELEKTRIČNEGA ORODJA
Policisti  PP  Domžale  smo  bili  obveščeni  o  vlomu  v  tovorno  vozilo. Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi vrata vlomil v tovorno vozilo in iz njega odtujil več električnega in baterijskega orodja. Lastnika  je  oškodoval za okoli 3.500 eur. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

18.11.2019
PROMETNA  NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA 
TER ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA TER ODREJENO PRIDRŽANJE
Policisti  PP  Domžale  so  obravnavali  prometno  nesrečo  I.  kategorije. Ugotovljeno  je  bilo,  da je povzročitelj prometne nesreče vozil avtomobil pod  vplivom  alkohola.  Zaradi  navedenega  so  policisti  začasno odvzeli njegovo  vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na  pristojno  sodišče. Ker pa se kršitelj z izpisanim rezultatom preizkusa alkoholiziranosti  ni  strinjal,  mu  je  bil  odrejen  strokovni pregled v
ustrezni  zdravstveni  ustanovi.  V  nadaljevanju  so  policisti  kršitelju odvzeli prostost in ga pridržali do iztreznitve.

19.11.2019
ZASEG OSEBNEGA VOZILA

Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano  v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

19.11.2019
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl  vrata  ter  tako  prišel  v  notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar  iz  hiše  ni  ničesar  odtujil.  Z  navedenim je storilec oškodoval lastnika  za  okoli  500  EUR.  Policisti  v  zvezi opisanega nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

20.11.2019
POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO

Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da  je neznani storilec skozi vrata na vzvod poskušal vlomiti v vozilo, kar pa  mu  ni uspelo in je s kraja odšel. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za  okoli   1000  EUR.  Policisti  v  zvezi  tega  nadaljujejo  z zbiranjem obvestil.

20.11.2019
TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU

Policisti  so  bili  obveščeni o dveh tatvinah goriv na bencinskem servisu. Ugotovljeno  je  bilo,  da  sta  neznana storilca izvršila tatvino goriva s vrednosti  81,52  EUR  in  45,92 EUR nato pa odpeljala s kraja. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

20.11.2019
TATVINA OBLAČIL IZ TRGOVINE

Policisti  so  bili obveščeni o tatvini oblačil iz trgovine. Ugotovljeno je bilo  da sta neznani storilki izvršili tatvino oblačil iz trgovine in s tem oškodovali  pravno osebo za 98,40 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 11. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku  tri kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino  prepovedane  droge. Policisti bodo zoper vse tri kršitelje uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

21.11.2019 – TATVINA DELOVNEGA STROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini delovnega stroja. Ugotovljeno je bilo da  je  NN pristopil do parkiranega tovornjaka in iz kesona izvršil tatvino teptalca  –  žabo.  Materialna škoda znaša okoli 1000 EUR. Policist v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 11. 2019
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl  vhodna  varata  ter  tako  prišel  v  notranjost,  kjer je pregledal prostore in odtujil gotovino. Z navedenim je storilec oškodoval lastnika za okoli  1.800  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.11.2019
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod  poskušal odpreti vhodna vrata stanovanjske hiše, kar pa mu ni uspelo in  je  od  dejanja  odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z navedenim je storilec oškodoval lastnika za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.11.2019
VLOM V AVTODOM
Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v avtodom. Ugotovljeno je bilo, da je NN   s   primernim  orodjem  poškodoval  ključavnico  prtljažnega  prostora parkiranega  in  zaklenjenega avtodoma in iz notranjosti odtujil predmete v skupni vrednosti 20.000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Med 25. 11. in 10. 12. 2019 ponovno spomnimo, da je vsakršno nasilje nedopustno. Policijska uprava Ljubljana / Police Directorate Ljubljana, Slovenska policija /The Slovenian police skupaj z drugimi vladnimi in nevladnimi organizacijami (Društvo za nenasilno komunikacijo, Društvo SOS telefon) opozarja na družbeni problem, ki mu je enostavno potrebno reči NE!

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here