Porto ni dovolil presenečenja

0
711

Upom Domžal na povratni tekmi drugega kroga UEFA Mladinske lige prvakov ni uspelo presenetiti Porta. Aktualni zmagovalec tekmovanja je bil ob Kamniški Bistrici, kjer se je zbralo več kot dva tisoč gledalcev, boljši s 3:0.

UEFA MLADINSKA LIGA PRVAKOV – POVRATNA TEKMA DRUGEGA KROGA:

DOMŽALE U19 – PORTO U19 0:3

Strelci: Sousa (6′), Valente (77′), Moreira (82′).
Rumeni kartoni: Čeh; Pinheiro, Vieira, Sani.
Rdeči kartoni: /.

Domžale U19: Mihelak, Čeh, Dajčman, Vrhovnik (80′ Ciglar), Makovec, Urbančič, Markuš, Repas (82′ Pišek), Svetlin, Kolobarić (84′ Saitoski), Pantelić. Trener: Darko Birjukov.
Porto U19: Meixedo, Esteves (84′ Veiga), Justiniano, Ferreira, Matos, Borges (75′ Seco), Valente (84′ Mane), Moreira, Vieira, Sousa. Trener: Manuel Jorge Silva Cruz.

Povratno srečanje se ni pričelo po željah Domžalčanov, ki so se v zaostanku znašli že v šesti minuti. Portugalci so tedaj krenili v hiter protinapad in zadeli iz prve priložnosti. Afonso Sousa je s 25 metrov neubranljivo udaril v desni kot Klemna Mihelaka. Sousa je poskušal tudi v 15. minuti, ko ga je s predložkom iskal Vieira, a je strelec prvega zadetka meril za las mimo desne vratnice.

Tri minute zatem je z razdalje sprožil Čeh, vendar portugalski vratar Meixedo ni imel težav z njegovim poskusom. Se je pa čuvaj portugalske mreže izkazal v 26. minuti, ko je z odlično obrambo preprečil izenačenje. Markuš je udaril s 25 metrov, Meixeido pa je strel pod prečnik odbil v kot, po katerem so si Domžalčani izborili prosti strel s 25 metrov. Svetlin je meril malce mimo vrat. Zadnja priložnost prvega polčasa je pripadla gostom, v 41. minuti je bil z novim poskusom od daleč nevaren Vieira.

Porto je bolje krenil tudi v nadaljevanje tekme, Vieira je v osmi minuti drugega polčasa ukradel žogo na polovici igrišča, po njegovi podaji pa je streljal Sousa, a je Klemen Mihelak žogo izbil v kot. Štiri minute kasneje se je z obrambo izkazal Mihelak, ki je odbil prosi strel Vieire s 30 metrov. Po dobri uri igre so zapretili tudi Domžalčani, po podaji Panetlića je z leve strani streljal Kolobarić, vendar zadel zgolj zunanji del mreže.

V 66. minuti je bilo vnovič nevarno pred vrati Domžal, Mihelak pa je z novim odličnim posredovanjem preprečil veselje Moreiri. Je pa Mihelak klonil v 77. minuti, ko je Mihelak najprej odbil udarec Souse, Vrhovnik je nato blokiral poskus Moreire, novo odbito žogo pa je s pomočjo vratnice v gol pospravil Valente. Kmalu zatem se je domžalska mreža tresla še tretjič, Mihelak po predložku z desne strani igrišča žoge ni uspel zadržati v rokah, kar je kaznoval Moreira in dokončno odločil zmagovalca.

Tekst: PDo
Foto: m24.si


Oglasno sporočilo