Uroš Slavinec je postal častni član kluba

0
2642

Gospod Uroš Slavinec, ki je kot košarkar, predvsem pa predsednik kluba, v domžalski košarki pustil neizbrisen pečat, je po odločitvi občnega zbora postal častni član Košarkarskega kluba Domžale.

Težko bi našteli vse dosežke, ki jih je v dresu, predvsem pa za krmilom Košarkarskega kluba Domžale, dosegel Uroš Slavinec. V domžalskem dresu s številko 5 je igral v 70-ih letih prejšnjega stoletja, s svojim vodstvenim karakterjem pa je hitro postal tudi kapetan ekipe. Z aktivnim igranjem je zaključil l. 1978, s tekmo proti Brest Olimpiji.

Navezan na Domžale, se je kot mlad ekonomist zaposlil v podjetju Helios, vmes na kratko zajadral v politične vode, kasneje pa je podjetje Helios uspešno vodil tudi kot predsednik uprave.

Vseskozi je ostal zvest košarki in domžalskemu košarkarskemu klubu, ki ga je kot predsednik vodil v letih 1988 do 1990 in od leta 1996 do 2012. Zagotovo med največje dosežke modernejše zgodovine kluba, v vlogi Slavinca kot predsednika, štejemo uvrstitev v Jadransko (ABA) ligo v sezoni 2003/04, z zlatimi črkami pa bo v zgodovino zapisana sezona 2006/07, ko je Košarkarski klub Helios Domžale postal državni in pokalni prvak Slovenije!

Na predlog Ladivoja Gorjana, dolgoletnega igralca, trenerja in direktorja kluba, se je občni zbor v mesecu septembru soglasno strinjal o podelitvi naziva “častni član kluba” gospodu Urošu Slavincu. Uradna podelitev plakete in simboličnega darila, moderne verzije klubskega dresa, prav tako z njegovo številko 5, se je zgodila na zadnji tekmi Helios Sunsov v Ligi ABA 2 proti Sutjeski, ob prisotnosti Urušove družine in številnih prijateljev ter legend domžalske košarke. S tem se g. Slavinec pridružuje klubskima legendama, dr. Mitji Širclju in Sašu Grilju, ki sta častna člana kluba postala ob 50-letnici kluba.

Matevž Zupančič, direktor kluba: “Dolgoletnemu predsedniku kluba in so-tvorcu številnih športnih uspehov domžalskega košarkarskega ponosa, ki letos praznuje 70-letnico svojega delovanja, smo člani občnega zbora na zadnjem srečanju, zavoljo preteklih zaslug, podelili naziv častnega člana kluba. Veseli nas, da smo ga danes lahko počastili z manjšo pozornostjo tudi na sami tekmi. Ne dvomimo, da bodo častni člani kluba, g. Slavinec, dr. Šircelj in g. Grilj, še dolgo zvesti podporniki in obiskovalci naših tekem.”

 

(foto: Gašper Papež)

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here