Na dobrodelnem mednarodnem judo turnirju 8. Pokal Komende je nastopilo preko 500 tekmovalcev

0
166

V minulem vikendu, 7. in 8. oktobra 2023, smo v Športni dvorani Komenda gostili že osmi veličasten mednarodni judo turnir. Letos smo se odločili, da bo turnir poseben, saj smo želeli pomagati občanom, ki jih je avgustovska poplava močno prizadela. Zato je bil naš turnir dobrodelen. Na tatamiju se je v dveh dneh pomerilo več kot 500 tekmovalcev iz kar 49 klubov, predstavljajoč kar 5 držav – Slovenijo, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Hrvaško in Italijo.
Ponosno sporočamo, da smo zbrali 1000 € iz prijavnin in ta sredstva namenili družinama Ložar in Vajdič, ki sta v poplavah izgubili svoje domove. Prav tako smo organizirali dobrodelni srečelov in ves izkupiček namenili v dobrodelne namene ter nakup novih tatami blazin Judo kluba Komenda, katerega so prav tako prizadele poplave,
Predsednik Judo zveze Slovenije je predal Judo klubu Komenda donacijo Judo zveze Slovenije za finančno pomoč našemu klubu.

Sobotni dan smo otvorili z govorom namestnice predsednika kluba Katarine Kumer, ki je v teh dneh namesto Boštjana Veinhandla prevzela organizacijo turnirja. Zahvalili smo se tudi Judo klubu Triglav Kranj in Izidorju Valenceju za njihovo nesebično pomoč. Generalni sekretar Judo zveze Slovenije, gospod Aljaž Sedej, je pozdravil tekmovalce in navijače. Borbe so bile izjemne, tekmovalci so dali vse od sebe. Po zaključku uradnega dela tekmovanja smo podelili pokale najboljšim štirim klubom:
1. mesto: Judo klub Bežigrad
2. mesto: Judo klub Tamiš
3. mesto: Judo klub Apolon Maribor
4. mesto: Športno društvo Tatami

Poleg tega, da smo uspešno organizirali tako velik judo turnir, so bili pohvale vredni tudi nastopi in uvrstitve naših tekmovalcev, ki vedno z veseljem nastopijo na domači tekmi in se dokažejo tudi v Komendi.
Skupno so judoisti Judo kluba Komenda v soboto osvojili 9 kolajn (5x zlato in 4x bronasto).

1. mesto so osvojili:
– Haya Veinhandl Obaid – kadetinje U18
– Haya Veinhandl Obaid – mlajše kadetinje U16
– Timeja Starovasnik – kadetinje U18
– Pavle Ilić – starejši dečki U14
– Aleks Kolenko – mlajši dečki U12

3. mesto so osvojili:
– Karim Veinhandl – kadeti U18
– Timeja Starovasnik – mlajše kadetinje U16
– Klara Smrke – mlajše deklice U12
– Zakhar Kholodov – mlajši dečki U12

4. mesto
– Nastja Drakšič Koštomaj – starejše deklice U14

5. mesto
– Žak Žgur – kadeti U18
– Stepan Kholodov – starejši dečki U14
– Vanja Ćirović – mlajše deklice U12

7. mesto
– Teo Bizjak – starejši dečki U14

V nedeljo, 8.10.2023, smo nadaljevali naš mednarodni turnir in v Športni dvorani Komenda organizirali turnir za mlajše tekmovalce. To je bil dan, poln srčnosti, borbenega duha in dobrodelnosti. Najprej so se v sumo borbah pogumno pomerili vrtčevski otroci, nato pa so sledile judo borbe med otroki od 1. do 4. razreda. Ponosni smo na vsakega malčka, ki je stopil na tatamije in pokazal svoj talent. Po končanih borbah so naši mali borce priklicali judo pando, ki je bila več kot navdušena nad njihovo vnemo. Vsi tekmovalci so prejeli zasluženo kolajno in nagrado za svoj trud.
Na tem tekmovanju je sodelovalo kar 140 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške, kar kaže na veliko strast in ljubezen do juda. Hvala vsem klubom, ki ste se pridružili temu dogodku:
– Judo klub Komenda
– Judo klub Litija
– Judo klub Ippon Kamnik
– Judo klub Žiri
– Judo klub Triglav Kranj
– Judo klub Golovec
– Judo klub Kohezija
– Judo klub Jesenice
– Judo klub Izola
– Judo klub Šiška
– Judo klub Profectus Samobor.

Za nami je še en izjemno uspešen turnir, ki je letos presegel pričakovanja in obudil čase pred pandemijo. Zahvaljujemo se vsem, ki ste se udeležili tega dogodka in pomagali prispevati k dobrodelnosti ter športnemu duhu.

Katarina Kumer

Oglasno sporočilo