Kronika Policijske postaje Kamnik (od 10.10. do 16.10.2022)

0
871

10.10.2022
POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali poskus vloma v vozilo. Neznani storilec je pristopil do vozila in z neznanim predmetom razbil zadnje okno na vozilu, vendar v vozilo ni vstopil je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PADEC KOLESARJA
Na Ljubljanski cesti je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti, oziroma, ker načina vožnje ni prilagodil razmeram na cesti, trčil v del rezkanega asfalta in izgubil nadzor nad kolesom in padel po vozišču. Zaradi lahkih telesnih poškodb je sam iskal zdravniško pomoč. Zoper kolesarja sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

11.10.2022
TATVINA
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini Tedi v Supernovi. Ugotovljeno je bilo, da je neznana oseba izvršila tatvino artiklov v skupni vrednosti 316,25 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper neznanega storilca na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA IZ GARDEROBE
Policisti so obravnavali tatvino iz garderobe na nogometnem igrišču v Šmarci, kjer je neznanec odtujil mobilni telefon in pa denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper neznanega storilca na pristojno državno tožilstvo.

12.10.2022
DELOVNA NESREČA
V Komendi je prišlo do delovne nesreče, zaradi čiščenja delujočega stroja za izdelovanje in proizvajanje testenin. Delavki je stroj potegnil roko, za katero so do prihoda NKM poskrbeli gasilci. Zaposlena je utrpela hude telesne poškodbe in je bila odpeljana na Urgentni blok Kliničnega centra. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

PRISTAL NA DREVESU
Policisti smo bili obveščeni o padalcu, ki se je ujel v drevesno krošnjo pod Špico. Padalec jo je odnesel brez telesnih poškodb, saj so ga Gorski reševalci in Gasilci varno spravili na tla. Ker srečni padalec nima dovoljenja za pilota jadralnega padala ali zmaja, izdanega s strani CA – Agencije za civilno letalstvo, sledi odstop predloga pristojnemu organu.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Laze v Tuhinju je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

13.10.2022
POŠKODOVANJE ŠOTORA
S strani občana iz Suhadol smo bili obveščeni o poškodovanju šotora z orodjem, kjer je neznani storilec pristopil do šotora, ga prerezal, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil, saj v šotor ni vstopil. Sledi kazenska ovadba na sodišče.

REALIZIRANA PRIVEDBA
Policisti so, na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča Ljubljana, realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni sama zglasila na sodišču, prav tako pa ni prevzemala pošte. Upajmo, da je občana dogodek izučil, da bo pošto redno prevzemal ter z njo odgovorno ravnal.

14.10.2022
PROMETNA NESREČA
Na bencinskem servisu v Žejah je prišlo do prometne nesreče zaradi nepravilnega razvrščanja in nepravilnega premika voznika, ki je oplazil drugega voznika. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA
Policisti so izven naselja Vrhpolje obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu, ki jo je povzročil voznik, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo pobegli voznik le te izsleden mu sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

15.10.2022
KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je prišlo do verbalnega spora med bivšima partnerjema. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru bo kršitelju izdan plačilni nalog.

POVZROČITEV LAHKE TELESNE POŠKODBE
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje povzročitev lahke telesne poškodbe, kjer je zaenkrat še neznani moški pristopil do oškodovanca v lokalu, ga s steklenico udaril v predel obraza in odšel s kraja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

16.10.2022
ZAGOREL SUŠILNI STROJ
Zaradi tehnične okvare na sušilnem stroju je prišlo do požara v Planinskem domu v Kamniški Bistrici. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik in Stranje. Da pa ni prišlo še do večje škode na objektu pa je že pred prihodom gasilcev poskrbel že gasilec, ki se je v tem času sproščal v prelepi Kamniški Bistrici. Ker je tuja krivda izključena bo o dogodku napisan
uradni zaznamek.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo