Tilen Klemenčič: “S prikazanim sem zadovoljen”

0
1442

Domžale so na zadnji domači tekmi v letu 2019 prišle do nove zaslužene zmage! Po zadetkih Slobodana Vuka in Tilna Klemenčiča je tokrat z 2:1 padel velenjski Rudar!

Domači nogometaši so v dvoboju 19. kola nemudoma nakazali v katero smer se bo srečanje odvijalo, toda kljub številnim priložnostim se rezultat vse do 45. minute ni spremenil. Tedaj je po lepi podaji Dejana Lazarevića do strela prišel Matic Fink, odbito žogo pa je odprtih rok sprejel Slobodan Vuk, ki je zadel še sedmič v aktualni sezoni. Povišanje vodstva je sledilo v 76. minuti, ko je po kombinaciji Senijada Ibričiča in Slobodana Vuka z bližine močno udaril Tilen Klemenčič. Samo minuto kasneje je zaostanek Rudarja znižal Leo Ejup. Po podaji iz kota je bil uspešen z glavo, rezultat pa se v zadnjih minutah srečanja ni več spremenil in Domžalčani so tako prišli do pete zaporedne domače zmage.

”S prikazanim sem zadovoljen. Pričakovali smo zahtevno srečanje in prav tako je tudi bilo. Nasprotnik je bil večino igralnega časa strnjen pred svojim kazenskim prostorom, zato je bilo vse skupaj še težje. Kljub prevladi se lahko namreč zelo hitro znajdeš v težavah, zato sem vesel, da smo bili v nekaterih elementih igre zelo potrpežljivi. V zaključku smo malce preveč komplicirali, saj bi lahko potrditev o zmagovalcu rešili že prej in se tako izognili težki končnici. Pred tednom dni smo si zadali cilj dveh zmag, to pa smo sedaj tudi dosegli. V sredo lahko v Stožice odhajamo mirnih glav in odigramo pošteno tekmo”, je po srečanju z velenjskim Rudarjem dejal Andrej Razdrh, ki tokrat ni mogel računati na bolnega Janeza Piška. Zaradi lažjih težav s poškodbo sta bila odsotna tudi Gregor Sikošek in Damjan Vuklišević, med tem ko se je v začetno enajsterico vrnil Nikola Vujadinović. V zaključku tekme je, po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe, premierni nastop v rumenem zabeležil Marco Da Silva!

Nogometaši Domžal so z včerajšnjimi tremi točkami poskrbeli za osvojitev pete domače zmage v nizu, kar Razdrha navdaja z optimizmom: ”Zadnjo tekmo smo na domačih tleh izgubili prav z Olimpijo, ki nam bo nasproti stala v sredo. Vse od takrat imamo na domačem igrišču pet zmag. Nekatere so bile lepe, nekatere malo manj, toda dobro vemo, v kakšnem stanju smo bili na samem začetku sezone. Sedaj se lažje diha, smo pa še vedno daleč od začrtanega cilja. Zaostanek je bil pred meseci zares ogromen, z lepim nizom domačih zmag pa smo stanje na lestvici občutno izboljšali. Tega smo izredno veseli, prav tako je pozitivno spoznanje to, da dosegamo veliko število zadetkov, zavedamo pa se, da moramo biti boljši na gostovanjih, predvsem pri moštvih z zgornjega dela lestvice, saj se jim želimo občutneje približati.”

O sredini tekmi je strateg rumene družine povedal: ”Olimpija je na prvem mestu z razlogom. Za slovenske razmere imajo zelo kvalitetno ekipo, ki premore tako raznovrstno igro, da se jim je težko zoperstaviti. To smo lahko videli že na zadnji medsebojni tekmi, kjer je do izraza prišla individualna kvaliteta Ljubljančanov. Tokrat pričakujemo novo zahtevno srečanje, toda vanj se podajamo z željo po osvojitvi novih točk. V jesenskem delu je za nami veliko število tekem, toda kljub utrujenosti, ki jo gre zaznati, se moramo na dvoboj pripraviti po najboljših močeh in v prestolnici poizkušati presenetiti.”

Naslednja in ob enem zadnja prvenstvena preizkušnja v letošnjem koledarskem letu nas torej čaka v sredo! Rumeni bojevniki se bodo z Olimpijo pomerili ob 20:15, srečanje pa bo odigrano v Stožicah.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here