»Žaba« vrhunsko formo kronal še z naslovom najboljšega v Sloveniji

0
1685

V Smučarsko-skakalnem klubu Mengeš se s ponosom oziramo tudi na zadnji mesec v letu 2019, v katerem je še posebej navduševal zlasti Anže Lanišek. Čeprav decembra ni ponovil blestečih novembrskih predstav iz Visle in Ruke, kjer se je med elito celo dvakrat zavihtel na zmagovalni oder, si zasluži vse čestitke za redno osvajanje točk v svetovnem pokalu.

V Nižnem Tagilu je 23-letni Domžalčan pristal na 14. in 28. mestu, v Klingenthalu, kjer je na ekipni preizkušnji prispeval pomemben delež k petemu mestu Slovenije, je nato poletel do 13. mesta, zatem je v Engelbergu izvlekel 24. in 14. mesto, na uvodni postaji prestižne novoletne turneje v Oberstdorfu pa si je udarni član SSK Mengeš priskakal 17. mesto.
Tako si je Lanišek že do konca koledarskega leta izbojeval 220 točk (skoraj toliko kot v svoji doslej najuspešnejši zimi 2015/16), s katerimi se je utrdil med elitno deseterico smučarskih skakalcev na svetu. Še pred odhodom na vsakoletni prvi vrhunec sezone pa je »Žaba«, kakor se ga je že pred leti oprijel vzdevek, zablestel tudi na državnem prvenstvu v Planici, kjer je vrhunsko pripravljenost kronal še z naslovom najboljšega v Sloveniji.
Medtem se je nova tekmovalna zima začela tudi za Anžetove mlajše klubske kolege, ki so v začetku prejšnjega meseca na zaključni slovesnosti v Žireh obirali sadove uspešnih nastopov v poletno-jesenskem obdobju v pokalu Cockte. Med mladinci, starimi do 16 let, se je, denimo, Taj Ekart v slovenskem pokalu izkazal s prvim mestom, Živa Andrić (med deklicami do 12 let) in Nik Bergant Smerajc (med dečki do 13 let) pa sta v skupni razvrstitvi pristala na drugi stopnički.
V gorenjskem pokalu si je od varovancev trenerja Aleša Selaka in njegovega pomočnika Luke Brnota zlato kolajno prislužil Nik Bergant Smerajc. Med dečki, starimi do 13 let, sta se tako med najboljšo trojico prebila kar dva upa iz SSK Mengeš, saj je bil Timo Šimnovec skupno tretji. Alen Pestotnik (do 12 let) se je ovenčal s srebrnim odličjem, Erik Tomažič (do 11 let) pa je osvojil tretje mesto.
Ob tej priložnosti bi se radi v klubu še iskreno zahvalili dosedanjim zvestim pokroviteljem ter seveda vsem Mengšanom in okoličanom, ki ste podprli »projekt« koledarja za letošnje leto. Tudi z vašo pomočjo bodo lahko orli(či) še naprej marljivo vadili in dosegali podobne ali še boljše uspehe.

Besedilo: Š. M.
Foto: @doloreslazic

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here