Kronika policijske postaje Domžale (od 16.12. do 22.12.2019)

0
1339

16. 12. 2019
VLOM V TOVORNO VOZILO NA POČIVALIŠČU
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v  tovorno vozilo na počivališču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču pristopil do tam parkiranega  tovornega  vozila  in  z  neznanim  primernim  orodjem,  skozi voznikova  vrata,  vlomil  vanj.  V  notranjosti  tovornega  vozila  je  iz denarnice  voznika odtujil 586 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 12. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo  ugotovljeno,  da  je  le  tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in  mu  začasno odvzeli vozniško dovoljenje,  katerega  bodo  skupaj  z  obdolžilnim  predlogom  poslali  na pristojno sodišče.

17.12.2019
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno  je bilo, da je voznica zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljala  s  ceste  in  trčila  v  drevo. V prometni nesreči se je telesno poškodovala  in  je  bila  z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, sopotnik  pa  v  prometni nesreči ni zadobil telesnih poškodb. Prav tako je bilo  ugotovljeno,  da  je  voznica  vozila pod vplivom alkohola. Policisti
nadaljujejo z delom in zoper voznico ustrezno ukrepajo.

17.12.2019
TATVINA DENARJA IZ STANOVANJSKE HIŠE

Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  denarja  iz  stanovanjske hiše. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  NN  iz odklenjene stanovanjske hiše izvršil tatvino  denarja  v  skupni vrednosti okoli 1850 EUR, pri tem pa materialna škoda ni nastala. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18.12. 2019
DRZNA TATVINA
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni o drzni tatvini. Ugotovljeno je bilo,  da je neznana storilka pod pretvezo prišla v hišo oškodovanke ter jo pri  tem  zamotila  in  iz  vitrine  izvršila  tatvino  več  kosov različne zlatnine.  Z  dejanjem  je oškodovana za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

18. 12. 2019
VLOM V  AVTOMOBIL

Policisti so bili obveščeni o vlomu v avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  na  vozilu  razbil steklo na vozilu  ter tako  iz vozila odtujil različno akumulatorsko orodje.
Z  dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 12. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in  mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče

18.12. 2019
POŽAR NA ZABOJNIKU ZA OBLAČILA

Policisti  so  bili  obveščeni o požaru na zabojniku za oblačila. Z ogledom kraja  dejanja  je  bilo  ugotovljeno,  da je neznani storilec v zabojnik z oblačili  vrgel pirotehnično sredstvo, zaradi česar so oblačila v zabojniku zagorela.  Gasilci  so  požar  pogasili.  Z dejanjem pa je neznani storilec lastnika  oškodoval  za  okoli  200  EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.

20. 12. 2019
POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo,  da  je neznani storilec poskušal vlomit v osebno vozilo, s tem da je primerno  orodje  potisnil  med  zgornjim  robom  voznikovih vrat in streho vozila ter tako na vzvod poskušal odpreti vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in  je  s  kraja  odšel.  Z dejanjem je lastniku povzročil za okoli 700 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21.12.2019
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno  je  bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti  garažna vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z opisanim dejanjem  je storilec lastniku povzročil škodo za okoli 50 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 12. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  kršitelja,  kateremu  so  zasegli manjšo količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

22.12.2019
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  z  neznanim  primernim predmetom vlomil v notranjost stanovanjske hiše, jo pregledal in odtujil gotovino. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  obveščamo  vse  občane,  da  naj v prihajajočih  prazničnih dneh v zadostni meri poskrbijo za svoje premoženje (upoštevanje  samozaščitnih  ukrepov, kot so zaklepanje prostorov, ustrezna hramba vrednih predmetov in denarja, uporaba alarmnih naprav, itd), kajti v primeru  njihove  odsotnosti  od  doma oziroma nezadostne skrbi za varnost, dokaj  hitro  lahko  postanejo  oškodovanci  tovrstnih  kaznivih ravnanj. Z določenimi lastnimi (samozaščitnimi) ravnanji, pa lahko to možnost v veliki meri zmanjšajo.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo