Novoletni koncert godbe Lukovica

0
1577

Devetnajstkrat jim je uspelo napolniti na svojih novoletnih koncertih dve dvorani do zadnjega kotička in dvajsetič jim je uspelo napolniti Sončno dvorano na Brdu. Godbeniki in godbenice so bili sicer malce v strahu ali jim bo uspelo, a v letošnjem letu, ko so dosegli odmevne uspehe jim radi prisluhnemo in si jih tudi ogledamo. 
Lukoviški godbeniki in godbenice so se okrepljeni z novim dirigentom Gregorjem Dermolom prvič v zgodovini društva udeležili tekmovanja na državnem nivoju in presenetili vse. Na tekmovanju slovenskih godb in mažoretnih skupin v korakanju v Radečah so osvojili zlato plaketo s posebno pohvalo, kar je najvišje možno priznanje. Za izvedbo koreografije so prejeli kar 91,3 % točke in delček tega so nam prikazali na tokratnem novoletnem koncertu v Sončni dvorani na Brdu. Obiskovalci smo torej uvodoma na letošnjem novoletnem koncertu spoznali del njihovega korakanja in igranja na državnem prvenstvu, a to je bil šele začetek. Vezna beseda, petje in še kaj je bila v rokah, kaj rokah v glasu Dejana Kranjca, ki je ne samo govoril, je pel igral na različne inštrumente in znal dvigniti občinstvo na noge. Ker je bil četrtek ravno praznični dan so drugi del svojega nastopa godbeniki in godbenice začeli z himno. Nato smo prisluhnili različnim skladbam v malce močnejši izvedbi, ali nežnejši. Do svojih nastopov so prišli tudi solisti Urh Štempihar Jazbec v The bombastic bombardon v pomoč mu je bila na pikolu Maruša Urankar in Gregor Dermol z Avsenikovim Pastirčkom. Spoznali smo se tudi z novimi, sicer že prekaljenimi člani in članicami godbe, ki nas bodo skupaj z ostalimi razveseljevali na prireditvah in drugih nastopih.
Novo leto je tudi čas inventur in zato se je predsednik godbe Uroš Klopčič ob tej priložnosti zahvalil z skromnim darilom  vsem, ki so orali ledino godbe in še vedno radi prihajajo na vaje.
Dobre želje v letu 2020 je vsem zbranim izrekla županja mag. Olga Vrankar. V goste je k godbenikom in godbenicam prišel sam Božiček in to ne praznih rok, s polno vrečo bombonov in drugih dobrot in razveselil z obdaritvijo  staro in mlado.
Na koncu še Radetzky March za piko na i že tako odličnemu novoletnemu koncertu združenim z osrednjo občinsko proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti in aplavz na koncu je izdal, kako lepo nam je, ko so z nami godbeniki in godbenice Godbe Lukovica z njihovimi inštrumenti.
DJD


 

Oglasno sporočilo